De kunst van genieten…
Inhoud

Genieten… dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wanneer geniet je nu echt en ben je je daar ook volledig bewust van? Bij mij komt genieten meestal achteraf. ”Wow, dat was gaaf!” En vervolgens koester ik die momenten voor altijd in mijn hoofd en hart.

Maar wat ik veel liever zou willen, is meer genieten ‘van en in het moment’.

Bijvoorbeeld de Fashion Week. Het was echt een te gekke week! Zo veel ‘visite’, iedereen mooi aangekleed, een fantastische vibe en (bijna) alles verliep zoals ik had bedacht. Maar tijdens die week ben ik alleen maar bezig met hard werken, verbeteren, optimaliseren, foutjes eruit halen en heel eerlijk…. ik vergeet om te genieten. Raar toch?! Dat ik achteraf zo’n fantastisch gevoel heb en tijdens de week zelf daar niet bewust van ben.

Ik heb besloten dat ik dat ga veranderen.

Ik ga mezelf trainen om op én in het moment te genieten. Hoe ik dat ga doen? Ik heb met mezelf afgesproken om het moment te gaan benoemen voor mezelf gewoon door uit te spreken. “Wat een gaaf moment, dank je wel daarvoor.”

Er zijn op een dag namelijk zoveel geluksmomenten.

Zomaar een open gesprek met mijn lieve, ingewikkelde puber, een oprecht compliment uit het hart van mijn kleine schat, een heerlijke cappuccino, een klant die me dankbaar een kus geeft, een style-coach die blij is met haar werk, een klant die met geheven hoofd en borsten naar voren vol zelfvertrouwen onze winkel verlaat, een lief appje van een dierbaar iemand die schrijft ‘Mag zorg goed voor jezelf’, schone knisperende lakens als ik ’s avond moe mijn bed in stap, een gesprek zomaar op straat, mijn opleiding waar ik plotseling besef dat ik stappen maak… Het zijn voor mij allemaal geluksmomenten en ik ga ze vanaf nu allemaal benoemen!

Ik ga de rush uit mijn leven halen.

Oh help, ik zal toch geen mid-life crisis hebben? Hoe doe jij dat, ‘bewust genieten’? Heb je nog tips voor me?
LOVE, Maggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *