Niet alleen de buitenkant
Inhoud

Het is vrijdag 09:05 uur en ik spring op de fiets. De dingen van thuis glijden langzaam maar zeker van me af. De zon schijnt uitbundig, alsof alle kleurschakeringen op een groot palet worden aangeboden. Als een merel zich ergens laat horen en een moeder haar kind roept, zing ik zachtjes een lied. Ik ben opgewekt en heb zin in de dag.

Waar zijn we goed in? Wat vinden we moeilijk? Wat hebben we nodig om onszelf te blijven ontwikkelen?

Het zijn zomaar een paar vragen die door m’n hoofd gaan als ik de winkel binnenloop. En wat ziet de winkel er weer prachtig, ruim en perfect gestyled uit. Een vak apart. Een verhaal vertellen door sfeer, opstelling, combinaties van setjes met accessoires en kleurgebruik. De etalagepoppen in de verschillende belevingseilanden kijken me tevreden aan. Alsof ze blij zijn met de combinaties die het style-team ze hebben aangetrokken.

Verkoopster in een modezaak dekt niet de lading van wat we eigenlijk doen.

Of wie je eigenlijk bent. Het roept misschien het gevoel op met de buitenkant bezig te zijn. Nou, deze style-coach is ervan overtuigd dat het vooral de binnenkant is waar we kennis mee maken. Niet alleen die van onze klanten maar zeker ook die van onszelf. Team MAGGY’S is een solide team van style-coaches. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, maar onze gemeenschappelijke kwaliteit is het weergeven van een gevoel. Een gevoel is iemands binnenwereld. Als style-coach bij MAGGY’S gaan we op zoek naar die binnenwereld, iedereen heeft iets moois van binnen.

Het is aan ons om dat mooie naar buiten te halen en te laten stralen aan de buitenkant.

Ik loop naar het hart van de winkel, de bar, waar een paar collega style-coaches al van een kopje heerlijke koffie staan te genieten. “Wat is jouw doel voor vandaag, Lies?” Het is één van de vaste vragen ‘s ochtends voordat we beginnen. Ook nu vraagt onze teamcoach hiernaar. Ze kijkt me verwachtingsvol aan. Focus is direct mijn antwoord. Ik ga focussen op de binnenkant van mijn klanten. Op zoek naar het mooie binnenin om dat uiteindelijk om te zetten in een prachtig nieuwe set. Een nieuwe buitenkant geheel passend bij de binnenkant. Dit antwoord geven kan alleen door het traject waar een MAGGY’S style-coach doorheen gaat.

Een traject van hard werken, open staan voor nieuwe wegen, door-ontwikkelen en jezelf kwetsbaar op durven stellen.

En dan gaat het vanzelf. Om 09:30 uur gaan de deuren open. Een jonge vrouw komt binnen. Ietwat twijfelend, schouders wat naar voren. Ik groet haar vriendelijk en laat haar merken dat we het fijn vinden dat ze er is. Ze kijkt me aan en er ontstaat iets ondefinieerbaars. Op mijn vraag waar ze zin in heeft, kan ze geen antwoord geven. ‘Wie ben je?’ was mijn volgende vraag, denkend aan mijn dagdoel. Een klein halfuurtje later stond ze weer buiten. Met een MAGGY’S tasje in haar handen. Nog belangrijker: stralend, blij en tevreden. Het ondefinieerbare kreeg vorm. Doel bereikt. Het bekende gevoel van warmte vulde me, alweer.
LOVE,
Lisette, style-coach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *