Ik hoor je zuchten: ja graag, maar hoe? Een ‘perfecte kast’ lijkt voor velen van ons een utopie en toch is het lang niet zo ingewikkeld als je denkt.

Ik mocht de afgelopen jaren regelmatig kasten reorganiseren.

Naast dat dit heel erg leuk is om te doen, heb ik geleerd dat er veel verschillende soorten kasten zijn. En nee, dan bedoel ik niet de kast zelf. Ik bedoel de inhoud van de kast. Wat de overeenkomst is bij al die kasten? Ze zijn veeeeeeeels te vol.

Heel eerlijk? De kasten zijn te vol met kleding die we niet meer dragen.

En daar begint nu de uitdaging. Om je kast te reorganiseren, moet je afscheid durven nemen. Kijk kritisch naar de kleding die je niet draagt. Waarom bewaar je het eigenlijk? Denk je nu echt dat je er ooit nog in gaat passen? Wil je die ene blouse bewaren omdat je toch weer aan zult komen? Denk je echt dat dat jasje ooit weer ‘in de mode komt’? Denk je werkelijk dat die broek toch een keer leuk zal staan? Keep on dreaming! Je weet best wel dat je jezelf voor de gek houdt….

Ik ben een fanatieke voorstander van orde in de kast.

Een kast moet geordend zijn. Zo creëer je rust in je hoofd, is mijn stellige overtuiging. Een opgeruimde kast helpt bij het verduidelijken van je kleedstijl en scheelt je ‘s ochtends heel veel stress.

Zullen we iets afspreken?

Ga voor je kast staan (ja, ik weet het, het is geen leuke klus) en kijk kritisch naar elk item wat er hangt of ligt. Durf nu eindelijk die te kleine kledingstukken weg te doen, ruil met je vriendinnen of breng naar de 2e keuze. Neem afscheid van verwassen kleding. Een broek die vaal is, een wit t-shirt wat niet sprankelend wit is. Wanneer je dat doet zul je zien dat er meer ruimte in je kast komt. Scheelt je ballast, je maakt andere mensen blij én er ontstaat rust in je hoofd.

Toch moeite om je kast op orde te krijgen?

Boek dan onze Special ‘Reshine Your closet’. We komen naar je toe, op een moment dat het jou uitkomt. We nemen alles onder de loep en maken nieuwe sets van je eigen kleding.

Voor nu: lekker opruimen!

Liefs, Maggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *