Twijfelde ik een tijdje geleden nog over het starten van een blog, inmiddels ben ik helemaal om! De reacties op mijn eerste blog zijn zó leuk. Zowel op de site als in de winkel reageren jullie allemaal heel enthousiast. Dat geeft mij weer alle vertrouwen. Maar, ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel spannend blijf vinden. Net als met Maggy’s Mode wil ik dat het aan jullie verwachtingen voldoet, en die het liefst zelfs overtreffen. Deze maand gaat dat denk ik wel lukken…

11 april

Koninklijke lunch

Eerst even terug. Het is begin maart. Op mijn vrije dag ontvang ik een groeps-What’s app vanuit de winkel: ‘Maggy, dit geloof je niet!’. Ik snap er niets van en vraag wat er dan is? iStock_000014426024XSmallGeen reactie. Ik besluit er verder geen aandacht meer aan te schenken. Op een gegeven moment check ik mijn mail op m’n telefoon: zit er een scan in van een uitnodigingsbrief van het Koninklijk Huis. Of ik op 11 april aanwezig wil zijn op de jaarlijkse lunch die Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima – inmiddels onze Koning en Koningin – organiseren voor burgers die iets hebben betekend voor het land. Ik. Maggy Hopman. Wat een eer!
DSCN2346Na de eerste schrik en blijdschap, ga ik gewoon weer over tot de orde van de dag. Drie dagen voor ‘de happening’ bedenk ik ineens: wat gaan we eigenlijk aantrekken? Als eigenaresse van Maggy’s Mode wil ik natuurlijk wel modisch voor de dag komen, maar er ook een touch van mijn persoonlijkheid aan geven. Tegelijk wil je niet overdressed zijn en Prinses Máxima proberen te overtroeven. Uiteindelijk laat ik me inspireren door haar stijl: elegant, smaakvol en het Valentino-gevoel. Dat resulteert in een mooie poederroze crêpe broek, een zachtleren jasje in tye-die, prachtige hoge sleehakken van Unisa en een bijpassend tasje.
Na een goede nachtrust en een uur sporten is het zover: de kleding gaat aan, de make-up op en ruim op tijd vertrek ik – in mijn pasgewassen auto – naar Paleis Noordeinde. Als een kind zo blij: enorm nieuwsgierig hoe het zal zijn. Eenmaal aangekomen op het paleisloopt de spanning toch een beetje op. De enorme brede trap maakt indruk. Oké paleis noordeindeMaggy, zeg ik tegen mezelf: rug rechtop, schouders naar achteren, kleine stapjes – normaal loop ik altijd lekker door – en elegant die trap op! Wanneer ik boven kom, zwaaien de twee enorme deuren open, gevolgd door de wachtmeester die met vol volume roept: Geef acht!’. Ik schrik me een ongeluk en val bijna om, waarop de twee wachten heel kort moeten lachen, om daarna hun gezicht meteen weer strak in de plooi te houden. Ach ja. Je doet dit niet elke dag.
Bij binnenkomst maak ik nog even gebruik van het toilet. Na ja, toilet: een prachtig gedecoreerde poederkamer, zoals je alleen in films ziet. Ik ben beland in een sprookje: fantastisch. Eenmaal in de ontvangstruimte maak ik kennis met de andere genodigden: een bont gezelschap mensen, die om uiteenlopende redenen in de belangstelling hebben gestaan. Onder meer Diederik Samson, Gerard Ekdom, Trijntje Oosterhuis en Mattijs van Bergen zijn aanwezig.
En dan is het grote moment daar: het toen nog prinselijk paar maakt hun entree. Het is een magisch moment: om ze van zo dichtbij mee te mogen maken en je voor te stellen. Dan kom ik er ook nog achter dat ik naast Willem-Alexander mag plaatsnemen! Leuk detail: ik ga zitten, en mijn stoel wordt aangeschoven door een lakei. Die knijpt mij licht in de schouder: is het een oude bekende uit Spakenburg, die vroeger bij mij in de buurt woonde.

Amsterdam - Portret Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van OranjeDaar zit ik dan. Naast toen nog Prins Willem-Alexander. Hij is een geweldige gastheer, die het gesprek op een levendige en heel natuurlijk manier op gang houdt. Hij heeft humor, is belangstellend en weet ons als tafelgenoten meteen op ons gemak te stellen en aan elkaar te verbinden. Het was zó inspirerend. Op een gegeven moment vraag ik de Prins of we hem ook vragen mogen stellen. ‘U mag alles vragen, of ik ook op alles antwoord geef, is een tweede’, antwoordt hij. Uiteindelijk geeft hij overal een antwoord op.

foto: Frank van Beek

Tijdens de koffie neemt Prinses Máxima plaats aan onze tafel. Ook zij is sprankelend, complimenteert mij met mijn outfit. Ik geef haar aan dat zij een icoon is van de mode, en dat we daar zo trots op zijn. Nadat zij opmerkt dat haar favoriete ontwerper Natan meent dat de Nederlandse vrouw momenteel beter gekleed is dan de Belgische vrouw, uit ik toch mijn lichte twijfel. Voordat ik het weet, flap ik eruit dat ik het soms jammer vindt dat Nederlandse vrouwen meestal voor een sportievere look kiezen. ‘Maar Maggy, dat kan toch niet anders in dit land, wij fietsen en doen boodschappen en brengen de kinderen naar school. Dat kan toch niet op deze schoenen’, waarop ze naar haar prachtige hakken wijst. Geweldig!
Om 14.30 uur is het sprookje voorbij. Intens blij en bevoorrecht dat ik dit heb mogen meemaken, rijd ik naar huis. Alle vier mijn ramen open: even de wind door mijn haren voelen en mijn hoofd leeg maken. Thuis wachten mijn moeder en Wouter. Wat een dag!

16 april

Event Verleiding der Zinnen

Ik vind het fijn om geïnspireerd te worden door diverse mensen vanuit diverse disciplines. Niet alleen vanuit het modevak kijken naar mijn werkgebied, maar ook leren van ervaringen van mensen uit andere branches. Dus ga ik samen met José, een collega van mij, naar het inspirerende event Verleiding der Zinnen, georganiseerd door The Experience Network TEN. Het is een dag vol mooie, inspirerende, leuke en verrassende think outside the box in vintage wood typepresentaties. Trendanalist Christine Boland deelt de belangrijkste consumententrends, TEN-initatiefneemster Désirée Struijk geeft aan dat we verder moeten kijken dan de crisis. Dat we ons niet moeten laten leiden door angst en twijfel. En dat er meer ruimte is dan ooit tevoren voor emotie, betrokkenheid en oprechtheid. Voorts zijn er presentaties van onder meer Albert Heijn en Nivea. Het meest bijzonder was de presentatie van Job Schroën, de nog relatief jonge architect van de Ziggo Dome, waar het event ook plaatsvindt. Zijn generatie denkt zo anders, is zoveel praktischer en ontzettend vindingrijk. Problemen bestaan niet in zijn ogen. Alles is op te lossen: als je maar wilt, verder zoekt en je openstelt voor andere invalshoeken.

18 april

Workshop ‘Combineren kun je leren’

_D3_9160 copyIn de winkel merken we dat veel vrouwen setjes kopen, maar de verschillende items eigenlijk niet combineren met andere kleding. Blijkbaar vinden velen van jullie het toch moeilijk om te combineren. Hoog tijd daar verandering in te brengen! Toen we dit nieuwe event aankondigden, stroomden de enthousiaste reacties al snel binnen. Uiteindelijk hebben we op 18 april vanaf 19.00 uur 85 klanten verwelkomd. Iedere klant kon twee kledingstukken meenemen. Bijvoorbeeld een heel mooi item, dat je door een paar nieuwe artikelen toe te voegen weer een heel andere uitstraling kan geven. Of een kledingstuk waar je totaal op uitgekeken bent.
_D3_9351 copyMijn stelregel is: koop 1 goed onderstuk en minimaal drie goede bovenstukken: een T-shirt, blouse/trui en jasje. Koop dus nooit losse items waarvan je denkt dat je die wel kunt combineren; dat blijken negen van de tien keer miskopen. Je bent door tegelijk vier stuks aan te schaffen wel wat meer geld kwijt, maar al die losse stuks bij elkaar zijn over een heel jaar genomen vaak veel duurder. En, je draagt ze gewoon minder vaak doordat ze moeilijk te combineren zijn. Dat is ook de boodschap die ik met dit event heb willen meegeven: geef je geld liever uit aan een paar mooie, kwalitatief hoogwaardige items. Die zijn duurder, maar gaan ook langer mee. Door die weer te stijlen met nieuwe items, blijf je er actueel bij lopen.
Daarnaast hebben we aangegeven dat het veel belangrijker is om te kijken wat bij jou past qua stijl en kleur. Wat onderstreept jouw figuur en persoonlijkheid? Ons motto is ook niet voor niets: ‘Fashion is what you buy, style is what you do with it’. Dit werd uiteraard naar voren gebracht door onze stylecoaches. En de twee stylistes van de Style Roadshow gaven hier nog extra informatie over. Naast kleuradvies dus ook lichaamsadvies: hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Wat vormen en materialen met jouw figuur doen. En hoe je dus het beste uit jezelf kunt halen.
Hierbij wil ik alle klanten die zijn geweest nogmaals hartelijk danken voor jullie komst. Onze winkel was een grote, ontplofte kledingkast! Wat hebben we gelachen en veel geleerd van elkaar. Super!
Modische groet,
Maggy
 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *