In het modevak staat de zomer altijd in het teken van inkopen. Het inkopen van de collecties voor volgend jaar zomer, het bijkopen van actuele trends voor het najaar en het kopen van bijzondere stuks voor de kerstperiode. Tegelijkertijd ben ik vanaf mei en juni bezig geweest om events voor het najaar te bedenken en te plannen. Vorig jaar lanceerde ik natuurlijk de Maggy, mijn eigen magazine. Daarmee ving ik eigenlijk drie vliegen in een klap: het vormde een perfect platform om Maggy’s Mode te laten zien aan onze klanten, aan mensen die onze winkel nog niet kenden én om de jury van de Retail Jaarprijs te laten zien dat goed retailen ook kan in een dorp als Bunschoten-Spakenburg. Dat laatste werd nog eens bevestigd doordat we de door mij felbegeerde vakjury- en publieksprijs wonnen en daarmee zijn uitgeroepen tot Beste Zelfstandige Winkel van Nederland.

Stijlgids

Stijlgids MaggysMode hrGrote vraag was dan ook: wat ga ik dit najaar dan doen om iedereen weer te verrassen? Het resultaat daarvan valt in deze periode op de mat bij zo’n tienduizend adressen, in de regio van Bunschoten-Spakenburg. Het is dit keer geen magazine, maar een stijlgids: Maggy’s Mode Stijlgids 2013. Samen met Jennifer, Lilian en een trouw team van specialisten uit mijn netwerk maakten we een unieke stijlgids waarin ik mijn visie op winter 2013 laat zien. Klanten die weleens naar de modeshows komen, weten dat ik de trends altijd uitleg tijdens die shows. Met de stijlgids pak ik de kans om het aan een veel groter publiek te vertellen en hen te laten ervaren wat het modebeeld wordt op het gebied van kleding, schoenen, maar ook cosmetica en haarmode.
Halverwege juli was de stijlgids afgerond: wat een werk! Maar weer zó ontzettend inspirerend om te doen. Ik kan niet wachten tot ’ie op de mat ligt en op de reacties van jullie, en van de vrouwen die ons nog niet kennen!

Vakantie

italieNa de beurzen en het maken van de Maggy’s Mode Stijlgids is dan eindelijk de vakantie aangebroken. Zodra de koffers zijn gepakt en we wegrijden, zet ik de knop om. Hoe fantastisch ik mijn werk ook vind, dan laat ik het echt thuis en ben ik van mijn gezin en de mensen om me heen. In het zuiden van Italië hebben we intens genoten van la dolce vita: het pure, smaak- en stijlvolle Italiaanse leven. Ook zo heerlijk: ‘kneuterige’ dingen doen als een kaartspelletje pesten, verstoppertje spelen met mijn zonen of juist even helemaal niets…

Weer thuis

modetijdschriftenOp 10 augustus weer vol energie gestart met werk. Na een ritje langs de kapper, spurt ik als de bliksem door naar de boekenwinkel om alle modetijdschriften te kopen die er zijn. Zit ik met mijn vier geselecteerde trends en de collecties die ik heb ingekocht voor het najaar en de winter wel op de goede weg? Of zit ik er he-le-maal naast? Ach ja, de eeuwige twijfel van een ‘modemeisje’… Maar, gelukkig zijn de modereportages en de sfeer in de bladen een bevestiging van de door mij vastgestelde trends en mijn modebeeld. Mijn dag kan niet meer stuk.

Zin in het najaar

De laatste weken van augustus zitten we met de winkel middenin de seizoenwisseling. De nieuwe collecties stromen binnen en het beeld dat ik heb geselecteerd uit het enorme aanbod wordt steeds completer. De reacties op de nieuwe kleuren en items zijn veelbelovend. Dat is zo fijn om te horen en zien! Er hangt zoveel geld in de winkel: wie zegt dat het ook verkocht wordt? Dat blijft altijd spannend. Vanwege de enthousiaste geluiden, krijg ik nog meer zin in het najaar. Voordat we daar vol induiken, staat er 4 september eerst nog een training op de agenda. Dan nemen we met het hele team alles tot in de puntjes door: de pasvorm, de styling, de kleuren, de materialen. poster 70x100 winter2Zodat iedereen superscherp is als vrijdag 6 september ons eerste event van dit seizoen plaatsvindt: Voel, ervaar & beleef!
Kortom: voel je welkom op ‘Voel, ervaar & beleef!’ En mocht je niet kunnen die dag, check dan onze website en de stijlgids voor onze overige events, zoals de modeshows, de VIP-avond en Do-It-Yourself activiteiten.
Modische groet,
Maggy

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *