Zandloper, appel, peer, rechthoek… Het zijn allemaal verschillende vormen die je figuur kan hebben. In de modewereld zegt men vaak dat je je moet kleden naar je lichaamsvorm. Als je dat doet, benadruk je je sterke punten en verdoezel je je zwakkere punten. Maar hoe bepaal je nu precies wat jouw lichaamsvorm is? We geven je wat extra uitleg en handige tips.
De zandloper
– Je hebt een duidelijke taille.
– Het vet verdeelt zich bij jou over je hele lichaam.
– Je hebt vollere borsten.
– Je heupen zijn goed in verhouding met je schouders.
Als je een zandloperfiguur hebt, dan kun je het beste je taille accentueren. Zo komt je zandloperfiguur goed tot zijn recht. Broeken met een hoge taille zijn heel erg mooi bij een zandloper; ook dat accentueert je taille en je lijkt langer en slanker. Draag een goede bh om je borsten te ondersteunen. Als je grote borsten hebt, is het dragen van een col(trui) niet erg mooi, zo lijken je borsten groter en kolossaler.
Bekende zandlopers: Kim Kardarshian, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Scarlett Johansson, Sophia Loren, Brigitte Bardot en Beyonce.
De appel
– Je hebt brede schouders en grotere borsten.
– Je kan een wat dikkere buik hebben.
– Je hebt smalle heupen.
– Je hebt mooie slanke benen.
Met een appelfiguur wil je misschien niet te veel nadruk op je buik leggen. Draag dus niet te strakke topjes en shirtjes. Draag ruimvallende bloesjes en tops met een mooi decolleté. Show je benen en draag hoge hakken om ze extra te laten zien. Broeken en rokken met een lagere taille staan je het best.
Nog meer bekende appelfiguren: Lindsay Lohan, Jessica Simpson, Drew Barrymore, Shar Jackson en Hilary Duff.
De peer
– Je heupen zijn breder dan je schouders.
– Je schouders zijn redelijk smal.
– Je borsten zijn in verhouding wat kleiner.
– Je bovenbenen kunnen wat dikker zijn.
Als je een peerfiguur hebt, wil je meer balans en verhouding creëren. Een blazer met schoudervullingen zorgt voor meer verhouding en staat je goed. Ook hakken passen goed bij een peerfiguur; het zorgt voor langere en slankere benen. Je kan meer nadruk op je bovenlichaam leggen door de onderkant rustig te houden en tops met drukke print te dragen.
Bekende peerfiguren: Katie Holmes, Christina Aguilera, Shakira, Alicia Keys, Rihanna en Michelle Trachtenberg.
De rechthoek
– Je bent slank en atletisch gebouwd.
– Je hebt niet echt een taille.
– Je hebt weinig curves.
– Je hebt smalle schouders en heupen.
Als je een rechthoek bent, wil je graag curves creëren. Het is mooi om bijvoorbeeld tailleriemen te dragen. Ook stoffen met ruches en prints geven de illusie van vrouwelijke vormen. Draag hakken om je benen nog langer te doen lijken en kies vrouwelijke kleding uit.
Nog meer bekende rechthoekfiguren: Gwyneth Paltrow, Stephanie Pratt, Gisele Bundchen,Cameron Diaz en Blake Lively.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *