Vaak wordt me gevraagd waar ik door geïnspireerd word. En eigenlijk kan ik daar geen concreet antwoord op geven. Het is een soort sensor die altijd en overal aan staat. En die ik niet kan uitzetten, al wil ik dat soms graag. Ik kijk, scan, vel geen oordeel, probeer te begrijpen en ik stel vaak de vraag: waarom? Waarom kies je voor deze kleding? Waarom is deze stoel zo? Waarom is dit ontwerp zus? Inspiratie vind je overal, écht overal. Bij de bakker, op het plein, in een blad, kijken naar mensen, fietsen in een stad, kijken vanaf een terras. Ook al is het best onrustig wanneer je sensoren altijd op een ‘ontvang’-stand staan, het helpt me enorm om me te laten inspireren en om aan te voelen waar de trends naar toe gaan.

Het begon in het Rijksmuseum.

Met een groep ondernemers bezocht ik het mooie, nieuwe Rijksmuseum in Amsterdam. Een enthousiaste gids leidde ons rond en nam ons mee in de tegenstellingen die kunnen ontstaan in een tijdperk. Het ene wordt geschilderd en als reactie daarop komt een tegenreactie. Waarom is dan mijn vraag, waarom is er een tegenreactie? Waarom is er na het modernisme weer een hang naar het authentieke gevoel?

Zo begon mijn zoektocht naar interieur, beleving en ‘de tegenreactie’.
En ontstond ook de onrust. Ik voelde dat er veranderingen op winkelinterieur en beleving gaan komen. Maar hoe dan precies? Ik weet dat ik daar dan de tijd voor moet nemen. Mijn sensoren richt ik daar dan continu op. En zo kwam ik tot de conclusie dat onze winkel ‘anders’ moet. Anders? De winkel is toch mooi zo? Klopt, dat vind ik ook.

En toch maak ik de keuze om de winkel te veranderen.

De maatschappij verandert, de tijdgeest is anders, de behoeften van klanten veranderen en daarop wil ik inspelen. Om zo voorop te blijven lopen. Dat we meegaan in de tijd, heeft zeker meegespeeld dat we in 2012 de vakjuryprijs Beste Zelfstandige Winkel van Nederland kregen. Die eer wil ik hoog in het vaandel houden.

Daarom ga ik de mooie winkel nog mooier maken.

Ook al wordt het totaal anders, het zal vertrouwd aan blijven voelen. Of het beter is, weet ik niet. Ik durf te vertrouwen op mijn gevoel, op de inspiratie die bij me binnenkomt. En eigenlijk heel diep in mijn hart weet ik dat ’t goed is. Half augustus laten we je het resultaat zien.

Ik ben benieuwd wat je van mijn keuze vindt.
Liefs, Maggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *