De dag dat ik te horen kreeg dat Maggy één van de belangrijkste wanden in haar winkel wilde veranderen. Ze had mij niet op de hoogte gebracht van deze ‘brainwave’ en ietwat geïrriteerd belde ik haar. Als architect voel ik me verantwoordelijk voor de uitstraling én de beleving van haar winkel. Na een pittig telefoongesprek met de vraag: “Waarom ga je dit doen Maggy?” besloten we een afspraak te plannen om samen boven water te krijgen waar de behoefte van deze ad-hoc actie vandaan komt.

We hebben een bijzondere samenwerking.

De samenwerking die Maggy en ik al lange tijd hebben – ik heb twee interieurs voor haar ontworpen – is een bijzondere samenwerking. Maggy praat, vertelt, deelt, voelt en ik begrijp haar en vul haar aan. Wat vooral belangrijk is bij onze samenwerking, is dat ik haar woorden en emotie kan omzetten in beelden. Ik begrijp de taal die ze spreekt en voel feilloos aan welke kant ze op wil. Het duurt nooit lang voordat we samen op één lijn zitten.

Zo ook de ochtend dat we samen aan haar keukentafel zaten.

Ik maakte haar duidelijk dat je niet zomaar in een concept ‘iets’ kunt veranderen. Dat doet altijd afbreuk, het voegt niets toe. Maggy was het met me eens, gaf haar ongelijk toe en begon te vertellen over haar zoektocht, haar onrust en haar behoefte aan ‘vernieuwing’. Ze voelt aan dat er een ommekeer komt in het retail landschap. Ze voelt aan dat het anders moet en heeft behoefte aan een rustig interieur. Een interieur waar ze haar klanten nog meer kan inspireren. En waar haar collectie’s nog meer tot hun recht komen. Samen kwamen we tot de conclusie dat het anders moest, haar twijfels werden zekerheden en zo gingen we samen toekomstgericht kijken.

Vijf uur later ging ik naar huis met een bijzondere opdracht.

Een nieuw concept ontwikkelen voor Maggy’s Mode. En dat is best een uitdaging. Het huidige concept is trendsettend geweest en succesvol gebleken. “Hoe ga ik dat overtreffen met mijn ideeën?” Maggy’s Mode is een opdrachtgever die in de modebranche als vooruitstrevend bekend staat, waar collega’s naar kijken en die dikwijls gekopieerd wordt.

De opdracht is klaar.

Het was een intensieve periode van beelden verzamelen, schetsen, brainstormen, uitleggen, luisteren, plannen, uitleggen. En ja, soms waren er zelfs tranen. Het hoort erbij en samen doorliepen we dit intensieve proces. Wat zijn we samen trots op het resultaat dat uit mijn hand en uit ons hart is gekomen! Binnenkort mag je genieten van een luxe winkel, met rijke materialen, waarbij een loftgevoel aanwezig is. Waar je de tegenstelling tussen rauw en luxe zult ervaren. Waar je in mooie luxe spiegels kunt kijken, aan een immense bar kunt genieten van diverse soorten koffie én zelfs een nieuwe naam met nieuw logo. Een winkel waar Spakenburg en haar omgeving trots op mag zijn.
Mijn werk maar vooral ook mijn passie is scheppen en creëren, samen bouwen aan een omgeving die past bij Maggy en haar team. Ik ben benieuwd wat jij ervan vind. Ik heb het met liefde voor haar gecreëerd en ik verwacht dat je er met liefde zult verblijven.
Hartelijke groet,
DASTRO
Rob Hoogendijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *