Het leven in een bubbel
Inhoud

Het uitleggen van een ontwerpproces is lastig. Mensen vragen zich vaak af waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Vaak kan ik daar mijn vinger niet op leggen omdat het een aller-daags verschijnsel is. Ieder creatief brein heeft zijn of haar eigen manier van denken. Misschien ligt het er vooral aan dat ik dicht bij mezelf blijf om tot nieuwe ideeën te komen.
Nikki.8301
Vandaag-de-dag ben ik, samen met vele anderen, continu bezig met het afvragen en ontwikkelen van een persoonlijke identiteit. Ieder mens is uniek. Door social media hebben we toegang tot een persoonlijk podium om onszelf aan de buitenwereld kenbaar te maken. De collectie ‘AS WE SEEK OUR FACE’ gaat over deze vraag. En bevestigt mijn persoonlijke angst om in de spotlight te staan.
Nikki.8476
Mijn werk ontstaat vanuit een gedachtegang waarvan het eindresultaat niet persé uitgelegd hoeft te worden. Mensen kunnen het mooi of lelijk vinden. Het is mijn persoonlijke rode draad om tot een collectie te komen waar ik zelf achter sta. Een collectie die naderhand misschien vragen oproept bij mensen. Of juist een andere gedachtegang in werking zet. Dit is wat het ontwerpproces zo uniek maakt.
Nikki.7792
Met dit in gedachte: uniqueness, en al die mensen die proberen uniek te zijn zoals ze zijn. Dan vraag ik me af: “Hoe uniek zijn we nog?” Ik ontwikkelde een print die verwijst naar de originele barcode, abstraheerde het en laat het spreken als een tweede huid. Dat is waarom de silhouetten een interactie weergeven tussen uitsluiting en blootstellen van het vrouwelijk lichaam. Wat kunnen we verbergen en wat kunnen we verhullen om trouw te blijven aan ons ware zelf?
Nikki.7792
Liefs, Nikki
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *