Parijs to do’s part 1
Inhoud

Onze to do’s in Parijs. In 2 delen want we hebben zoveel met je te delen…
Hotel
La Maison Champs Elysées. Dit sfeervolle boetiekhotel ligt in de ‘gouden triangel’ van hartje Parijs. Lees: op loopafstand van alle iconische hotspots die de stad rijk is: de Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe en La Tuilerie. Van de 57 kamers zijn er zeventien ingericht door Maison Martin Margiela, een bekende Belgische modeontwerper. Resultaat: een onverwachte, poëtische mix van kleuren en materialen. Tip: via de White Lounge loop je naar de prachtige binnentuin. Een overnachting is rond de € 200,- voor een kamer. Daar staat tegenover dat je bijna alles op loopafstand kunt doen, dus weinig kosten kwijt bent aan vervoer.
Maison-Champs-Elysees-Martin-Margiela-Hotel-Paris
Shoppen
Merci staat met stip op nummer 1 bij ons (Boulevard Beaumarchais 111). Het is een hele verrassende conceptstore in de hippe winkelwijk Le Marais (zie tip 4). Sowieso een wijk die een bezoek meer dan waard is! Bij Merci ontdek je een bijzondere mix van mode, design, woondecoratie en food in allerlei stijlen: van vintage tot modern en ook handgemaakt. Wij raakten er niet uitgekeken op het prikkelende aanbod en de creatieve presentaties. Een cadeau voor je ogen!
merci-paris
Merci_credit_blogparisattitude
Merci_credit_alternativeconsumer
Ben je nog nooit in Parijs geweest, dan is Colette ook een aanrader. Dit is een van de eerste conceptstores wereldwijd, gelegen op de Rue Saint-Honoré. Zij waren in 1997 een van de eersten die mode combineerden met boeken, design gadgets, kunst en food. De kleding is veelal van designers en voor de meeste portemonnees een brug te ver, maar je kunt er ook betaalbare items vinden. Zoals huisparfums, boekjes die een glimlach op je gezicht toveren, flesjes water of detox thee. Check voor een indruk ook hun webshop.
Boekwinkel La Hune (Boulevard Saint Germain 170). Even genoeg van al het modegeweld, duik dan zeker deze magische boekenwinkel in. La Hune is dagelijks tot middernacht open (op zondag tot 20.00 uur). Tip: na het bladeren en kijken smaakt de wijn in het ernaast gelegen Café de Flore vast très bien.
lahune
Le Marais. Dit is geen winkel, maar een van de creatiefste en meest bruisende wijken van Parijs. Je vindt hier behalve conceptstore Merci (zie shop tip 1) allerlei leuke en aparte boetiekjes en winkels. We noemen: Aesop (persoonlijke verzorging), April 77 (jeans), A.P.C. (fijne basics), Bon Ton (voor als je kinderen hebt, en anders voor het adembenemend mooie gebouw), Vintage Systems (unieke collectie van unieke vintage stukken, of eh, schatten eigenlijk) en Acne Studios (basics & design). Tip: ga eten bij Derriëre Paris. Dit restaurant is ingericht als een huis. Je eet er in de woonkamer, badkamer en slaapkamer, waar je eet op een bed. Ook leuk: ze hebben een uitgebreid brunchmenu. Extra leuke tip: voel je een echte Parisienne en overnacht in Le studio 22. ’s Ochtends hangt je ontbijt in een tasje aan de deur en 50 meter verder is een plein waar buurtbewoners uit eten gaan.
marais-paris-france
aesop-dans-Le-Marais apc-dans-le-marais
derriere-paris
Koffie & Thee
Genieten van ‘Thé Josephine’ – vernoemd naar de vrouw van Napoleon Bonaparte – en ondertussen een keuze maken uit het meer dan verrukkelijke aanbod patisserie. Dat doe je bij Ladurée. Dit is al sinds 1862 hét adres voor macarons, je weet wel, die ongelooflijk lekkere, luchtige en kleurrijke koekjes. Ga wel voor het filiaal op de Rue Bonaparte. Daar is de tearoom nog zoals hij ooit was. Ook is het hier iets minder toeristisch dan de vestigingen op de Champs-Elysées of in warenhuis Lafayette. Vergeet vooral niet een doosje macarons mee naar huis te nemen. Mmmmmm.
Laduree
Wine & Dine
PNY, oftewel Paris, New York. In deze hippe setting, tussen bar en nachtclub in, zet je je tanden in de meest smeuïge burgers. In de avonduren tovert het filiaal op Rue du Faubourg Saint-Denis (nummer 50) zich om tot een gezellige bar, waar iedereen tot in de late uurtjes blijft hangen.
Nanashi (Rue Charlot 57) is een must visit als je fan bent van de verfijnde Japanse keuken. Het interieur is ingetogen, maar toch van nu: vintage schoolstoelen en -tafels en lampen van rijstpapier. Hierdoor heb je alle aandacht voor elkaar en het werkelijk fenomenaal lekkere eten. Alles is op en top vers en intens qua smaakbeleving.
nanashi-2
nanashi4
nanashi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *