Complimenten geven
Inhoud

Soms heb ik van die dagen dat ik niets van vrouwen snap (het zal wel aan mij liggen). Vandaag is zo’n dag. Ik werk in de winkel en help een klant . Tijdens de koffie raken we aan de praat over allerlei dingen. Plotseling vraagt ze: “Ik zag Yvonne vandaag, die zag er leuk uit joh! Heeft ze die set bij jullie gekocht?” Ik schrik, want ik benoem nooit wie er bij ons koopt en ook niet wat diegene koopt. Dus ik probeer het gesprek een andere wending te geven.

Wat zei ze toen je haar complimenteerde vroeg ik?

“Dat ga ik echt niet tegen haar zeggen! Ze weet van zichzelf wel dat ze er altijd leuk uitziet.” Na ja… Ik kijk haar aan alsof ik water zie branden. Dus jij vind dat iemand een leuke set aan heeft, er goed uit ziet en je zegt dat niet tegen haar maar tegen mij…? Even later overdenk ik wat er zojuist gebeurde.

Ik kom tot de conclusie dat wij vrouwen elkaar veel te weinig oprechte complimenten geven.

Is het echt zo moeilijk om tegen een ander te zeggen: Wat straal je of wat zit je haar leuk? Wat heb je leuke kleren aan? Of wat doe jij dat toch goed? Wij vrouwen wrichten ons in allerlei bochten om de bekende ballen hoog te houden: onze banen, onze gezinnen, ons sociale leven. We doen echt ons best om er goed uit te zien. Waarom benoemen we dat dan niet? Weet je hoe heerlijk het is als iemand je zomaar een oprecht compliment geeft? Weet je wat een compliment met je kan doen?

Zullen we afspreken dat we elkaar veel vaker complimenten geven?

Gewoon heel simpel positieve dingen tegen elkaar zeggen. Een compliment geeft je zoveel zelfvertrouwen. Geeft je soms net ff dat steuntje in de rug. Of om je extra te laten stralen. Persoonlijk word ik dolgelukkig van een compliment – ook van hele kleine.

Vind jij een compliment geven moeilijk? Wij geven het goede voorbeeld.

Vrijdagavond 30 oktober is een complimentenmeisje in onze winkel om je een oprecht compliment te geven. Zomaar. Voor jou. Omdat je er gelukkig van word. Enne, kun je vrijdag niet komen, hier wat tips…

Maak het persoonlijk, voel het oprecht, geef het aandachtig en vertel het gepassioneerd!

Laat je non-verbale communicatie het werk doen! Lach, straal, gebruik je handen en leg een hand op de schouder. Alles wat het compliment kracht kan bijzetten, werkt!
LOVE, Maggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *