100 keer MAGGY’S!
Inhoud

Een moment om even bij stil te staan
Mijn laatste etalage voor MAGGY’S in 2015 is een bijzondere: niet alleen heb ik geprobeerd er een waanzinnig kerstspektakel van te maken, het is de 100ste keer dat ik een etalage voor MAGGY’S maakte. 100! Een moment om even bij stil te staan.

Iedere drie weken rijd ik naar Bunschoten-Spakenburg.

Soms met een bomvolle auto, soms met maar 1 bord. Losjes bespreken we van te voren een thema, waarna Maggy mij meestal carte blanche geeft. Iedere etalage is uniek voor haar winkel. Het grootste deel van mijn andere werk zijn namelijk interieurprojecten.

Het is een heerlijke samenwerking.

Natuurlijk kijk ik met veel bewondering naar Maggy: zoveel durf, charme en innovatiedrang heb ik maar zelden gezien in één persoon. Haar instinct klopt bijna altijd: ze koopt de juiste mode in, durft haar winkel midden in de crisis te verbouwen en heeft een gouden team om zich heen verzameld. Wat voel ik me er altijd thuis! Dat is fijn hoor, als freelancer, eens in de 3 weken toch een ochtend lang collega’s hebben.

Deze etalage gaat over Moskou.

Het hele seizoen waren grote hippe steden de leidraad. Maggy en ik houden niet van letterlijk. En voor Moskou kozen we dus voor heel erg veel kleur, afgeleid van de daken van het Kremlin. En Goud. En Glamour.

Even wat cijfers op een rijtje:

In deze etalage hangt ruim 1.700 meter lint, branden meer dan 1.000 lampjes en er zitten zo’n 24 manuren in. Maar dan heb je ook wat ;-).

100 etalages: het is niet niets.

Een regen van verse bloemen, een achterwand met koeienhaarbehang, berkenbomen op het raam geschilderd, een waslijn, een mobiel van antieke boeken, 1000 polaroids, vaak echte planten, vintage meubels, de vloer vol gestort met zand, Afrikaanse hoofddoeken, oude deuren: het is slechts een selectie van het gebruikte decor.
Lieve MAGGY’S, bedankt voor de bijzondere samenwerking en óp naar nummer 200!
tonnievandoorn stijlburo
P.S. Oh ja, je bent nu misschien benieuwd hoe de etalage eruit ziet. Kom de winkel bewonderen of kijk binnenkort naar de speciale video waarin je ziet hoe de etalage gemaakt is. Met natuurlijke het prachtige eindresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *