Sjonge, het was me het weekje wel op social media. Mattie Valk van Q-Music, Josje van K3 en onze prinses Amalia kregen er flink van langs. Facebook en Twitter stonden bol van de commentaren en opmerkingen: scherp en vaak ongenuanceerd.

Persoonlijk trof het me toen Amalia een dag na Koningsdag werd bekritiseerd.

Ze straalde op de verjaardag van haar vader. En toch vonden mensen het noodzakelijk om haar publiekelijk te bekritiseren. Dat ze te dik zou zijn, geen leuke kleding aan had en ga zo maar door.

Ik wil mezelf echt niet vergelijken met Amalia, maar ik voelde haar pijn.

Wat is het moeilijk wanneer mensen – ongevraagd – een mening over je hebben. Wat is het pijnlijk als zomaar iets lelijks over je wordt geschreven. En je jezelf niet kunt verdedigen.

Weet je: het is helemaal niet zo makkelijk om in de spotlights te staan.

Dan moet je best wel tegen een ‘stootje’ kunnen. Zelf ondervind ik het ook. Geloof me, als zakenvrouw ben ik gewend aan de mening van anderen. Ik kan best wel tegen een ‘stootje’. En toch doet zo’n ‘stootje’ heel stiekem pijn.

Daar staan we denk ik niet vaak genoeg bij stil.

En zijn we ons niet altijd bewust van ‘die pijn’. Zullen wij daarom met elkaar afspreken dat we social media gaan gebruiken om elkaar positief te benaderen? Om elkaar te motiveren. Een hart onder de riem te steken. Of gewoon om iets positiefs en liefs tegen elkaar te zeggen. Ik weet zeker dat we zo elkaar veel meer kunnen laten shinen!
Liefs,
Maggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *