Het is een woord waar ik persoonlijk dol op ben! En ook heel blij van word. Shine heeft een diepe betekenis. Het betekent voor mij intens genieten – ook van de hele kleine dingen. Stralen, blij zijn met jezelf, blij met de mensen om je heen. En shinen is voor mij vooral dankbaar zijn. Tijdens mijn vakantie had ik een echte SHINE ochtend.

Deze blog schreef ik op een terrasje op mijn geliefde kleine Italiaanse camping.

De zon staat hoog aan de hemel, mijn cappucino staat naast me en mijn jongens hoor ik op de achtergrond schateren in het zwembad. Mocht je nu denken dat ik hier heel stylish zit te bloggen: forget it! Ik geniet tijdens mijn vakantie vooral van ‘back to basic’. Mijn koffer bevat geen shine-garderobe. En weet je waarom niet? Omdat de betekenis van shinen niet alleen in kleding zit.

Wat vind je ervan als we van SHINEN een werkwoord maken?

Een werkwoord hoor ik je denken? Ja, want shinen kan iedereen. Daar ben ik echt van overtuigd. Shinen heeft te maken met de manier waarop je in het leven staat. Shinen is aan de buitenkant te zien. En je gaat shinen wanneer ‘in je binnenste’ voor een groot gedeelte alles op orde is. Moet dan echt alles op orde zijn om te kunnen shinen? Nee, tuurlijk niet! Dat snap ik als geen ander.

MAGGY’S mooimakers helpen je met dat wat binnen ons vermogen ligt. Wat je zelf kunt doen? We delen 5 tips met jou.

Tip 1: Zorg dat je in vorm bent

Het uiterlijk van je lichaam beïnvloedt je zelfvertrouwen voor een belangrijk deel. Ga gezonder leven! Kies voor gezondere voeding en ga meer bewegen om je zelfvertrouwen op te krikken (smoesjes van ‘geen tijd’ graag skippen). Zorg dat je lichaam gezond is en dat je in vorm bent. Je voelt je zekerder over je lichaam, je hebt veel meer energie en je voelt je aantrekkelijker. Dat zorgt voor positieve energie en je zult ‘shinen’. 

Tip 2: Let op je houding

Je houding zegt veel over je. Met hangende schouders kom je onzeker over. Loop rechtop, je hoofd omhoog, schouders naar achter en je bekken kantelen. En maak oogcontact. Zorg voor een vriendelijke, open houding. Je maakt een positieve indruk en je zult ‘shinen’.

Tip 3: Geef anderen eens een compliment

Zie het beste in anderen en geef mensen positieve reacties en complimenten. Het is zo simpel. Anderen zullen je waarderen en jou ook belonen met complimentjes. Hierdoor ‘shinet’ niet alleen de ander maar jij natuurlijk ook! 

Tip 4: Wees dankbaar

Wees dankbaar voor alles wat je wél hebt. Accepteer jezelf volledig. Tel bijvoorbeeld elke ochtend nadat je wakker wordt je zegeningen. Geniet van je successen, hoe klein die soms ook zijn. Geniet van je vaardigheden, vriendschappen en andere dingen waar je tevreden over bent. Hierdoor krijg je veel positieve energie in je leven. Je voelt je zekerder, onafhankelijker, meer gemotiveerd en je zult zien dat je veel meer zelfvertrouwen krijgt.

Tip 5: Ken je kleedstijl

Het begint bij het bepalen van je stijl. Wie ben je? Wat draag je graag? Waar word je mooier van? En bovenal: wat staat je goed? Ja, echt shinen heeft ook te maken met een duidelijke kleedstijl. Is jouw stijl niet duidelijk voor je? Maak een afspraak voor Find Your style.

Geniet van het shinen!

Liefs,
Maggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *