“Zondag is het Wereld Droom Dag Mag, kun jij iets over dromen schrijven?”

Ik zit in mijn kantoor(tje) te werken en moet lachen om de vraag die Michelle mij stelt. Ik heb niet zoveel met al die dagen: Valentijnsdag, complimentendag, vriendinnendag. Voor mij is elke dag een mooie dag. En toch blijft de vraag hangen.

Mijn levensmotto is ‘live your dreams’ dus natuurlijk kan ik wat schrijven over dromen!

Als kind droomde ik ervan om stewardess te worden, de wereld te ontdekken, vrij zijn. Dat was het ultieme geluk voor mij. Hoe anders is het gelopen. Ik ben getrouwd, heb 2 kinderen en een serieus bedrijf. En niet onbelangrijk, héél gelukkig… nooit van gedroomd!

Hoe het dan toch zo is gekomen…

Ik had een droom en durfde erin te geloven. Veel mensen hebben wel een droom, maar zij geloven niet echt dat ze die droom kunnen bereiken. En daarom doen ze er hun best niet voor. Waarom niet? De droom is misschien te groot. Je vertelt jezelf allerlei redenen waarom jij jouw droom niet zou kunnen bereiken. Je hebt er geen geld voor of je hebt er de hersenen niet voor. Je bent te jong of juist te oud, in het verkeerde land geboren en noem zo nog maar heel wat excuses op.

Kan het zijn dat wij als volwassenen ‘geleerd hebben’ niet meer te durven geloven in onze wensen?

We hebben al zo vaak gehoord: doe maar gewoon. Zodat wij onze dromen een beetje hebben ingeleverd en ons voegen aan wat ‘iedereen’ doet en wat ‘normaal’ is. Wanneer iemand ergens succes mee heeft en ergens goed in is, denken we snel: ”Die heeft geluk gehad!” Of “zij heeft capaciteiten die ik niet heb!” Wat we vaak niet zien, is dat om het succes te behalen, er heel veel tijd, geld en moeite in is gestoken om de droom te realiseren.

Het bereiken van je droom is geen garantie voor geluk.

We kennen allemaal mensen, die alles lijken te hebben en die toch absoluut niet gelukkig zijn. Maar het streven naar een droom, een doel wat je wilt bereiken, kan je wel gelukkiger maken. En natuurlijk wil je het gelukkig worden niet uitstellen tot je die droom hebt bereikt. Wees gelukkig terwijl je bezig bent met het werken aan je droom. In het hier en nu leven, bewust zijn en nu bewust gelukkig zijn!

Wat zou het cool zijn als we allemaal durven te dromen.

Onze dromen niet langer uitstellen, maar gewoon aan de slag gaan. Kom op, leef je droom! Wacht niet tot morgen, overmorgen. Het goede moment komt namelijk nooit. Ik geloof dat iedereen droomt. Over van alles: slank zijn, je sportief en sterk voelen, je droomhuis kopen, een wereldreis maken, die opleiding gaan volgen of de ultieme baan vinden. Als je je dromen blijft dromen dan is de kans dus klein dat ze ooit uit gaan komen. Door actief aan de gang te gaan valt je droom te realiseren, wat die droom ook is.

Als je weet wat je wilt bereiken, ga er dan voor, durf te dromen!

Maak je droom klein en stel realistische doelen. Mijn droom was om de beste winkel van Nederland te worden. Je snapt dat ik die droom niet in 1 keer kon realiseren. Ook ik werkte stapje voor stapje naar mijn droom toe. Hoe? Door gefocust te zijn; ik wist wat ik wilde en ik geloofde dat ik het kon. Ik maakte mijn droom behapbaar, stelde steeds kleine (!) realistische doelen. Zo hield ik overzicht en bleef ik gefocust. En natuurlijk hoeft je droom niet altijd heel groot te zijn.

Okay, durf je te dromen? Waag je de sprong in het diepe?

Realiseer je dan dat je toekomst onzeker is. Je laat (materialistische) zekerheden los, dat moet je kunnen accepteren. Go with the flow en kijk wat er gebeurt. Leun niet achterover, maar durf risico’s te lopen. Lukt het niet op de ene manier, geeft niks. Dan pak je gewoon de andere. Er zijn heel veel wegen die naar Rome leiden en dat geldt zeker voor het realiseren van je droom. En ja, natuurlijk kom je tijdens het waarmaken van je droom allerlei obstakels tegen. Daar weet ik alles van! Maar laat je er niet door uit het veld slaan. Fouten zijn geen reden om je droom op te geven.

En weet je wat het allermooiste is van dromen?

Dat je geniet! En zo geniet ik dagelijks, intens en heel bewust. En elke keer droom ik weer opnieuw. Realistisch? Kweet niet. Kinderlijk? ’T zal wel, het maakt me niet uit. Ik word namelijk blij van mijn dromen. En ik weet zeker dat dromen daar voor bedoeld zijn!

Liefs,

Maggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *