Tijdens de inkoop, waar ik nu middenin zit, staan smaak en styling continu ter discussie. Logisch: over smaak valt niet te twisten. Wel hebben we er allemaal een mening over. Persoonlijk vind ik het te gek wanneer iemand durft te kiezen voor een item dat lekker uitgesproken is. Of ik het nu mooi vind of niet.

Afgelopen week kwamen de stylisten van The Voice of Holland regelmatig ter sprake

De publieke opinie in modeland is niet misselijk. “De styling is ‘fout’, ‘niet verantwoord’ en ‘heeft niets met mode te maken’.” Getriggerd door al die meningen, besluit ik mijn ogen eens niet te richten op Dwight (oh, wat is ’ie leuk!). Nee.

Vorige week keek ik met een professionele blik

Met m’n laptop op schoot, om aantekeningen te maken en de styling eens kritisch te bekijken. In no time kreeg ik nog meer plezier dan ik al heb tijdens het volgen van dit tv-programma. En dat komt vooral doordat ik de kledingsets die zijn gekozen ‘begrijp’.

Mijn conclusie: ik hou van de stylistes van The Voice

Waarom? Omdat zij niet voor ‘de mode’ gaan. Waar ze wel voor gaan? De talenten in hun kracht zetten door ze in de juiste kleding te ‘schieten’. Zij maken, bouwen ‘karakters’. En daar zetten ze goed doordachte stylingingrediënten voor in.

En oooo… wat word ik daar blij van!

Echt iedere deelnemer krijgt kleding die bedoeld is om het imago te versterken. Wendy is toegankelijk en een tikje rock met haar glanzende bomberjack. De verlegen Isabel krijgt een paillettenjurk aan, die haar in een handomdraai verandert in een ‘ster vol zelfvertrouwen’. En ook Pleun, die een moeilijke periode doormaakt, krijgt een statement dress, en BAM: kijk haar eens stralen!


Het is duidelijk: styling heeft alles te maken met het overbrengen van iemands innerlijke kracht

Door zelfvertrouwen te geven. Een statement te maken op de juiste manier. Mijn mening is dan ook zonneklaar: de stylisten van

The Voice verstaan hun vak. Punt.

En of je al die outfits persoonlijk mooi of lelijk vindt, doet er niet toe. Styling gaat verder dan mode. En raakt – als het goed wordt gedaan – de ziel.

 

Liefs,

Maggy

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *