De zomer hangt in de lucht en dat betekent ook dat het festivalseizoen weer is losgebarsten. Bijna elk weekend zijn er super leuke festivals te vinden. Lokaal & klein of juist lekker groot en divers. Wij hebben een echte festival expert om haar mening gevraagd. Het volgende rijtje van festivals mag je van Maxime dan ook echt niet missen!

  • WOO HAH!: Hiphopfestival in Tilburg
    Het internationaal toonaangevende hiphopfestival vindt in 2017 voor de vierde keer plaats en brengt dit jaar twee dagen vol hiphop en R&B naar de Spoorzone van Tilburg (30 juni en 1 juli).
  • Georgie’s Wundergarten: house/techno op Ruigoord, hipppiedorp aan de rand van Amsterdam)
    Geen hipster bedoeling, geen organic smoothies, ook geen mega stages met vuurwerk, maar een super gezellig Amsterdams sfeertje. Een mooie line-up met muziekstijlen die uiteen lopen van techno tot aan jazz en het publiek wat er rondloopt (Georgie’s Vrienden) lopen net zo uiteen (8 en 9 juli).
  • Zwarte Cross: brommers kieken in De Achterhoek!
    De Zwarte Cross is een bizarre mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel. De duidelijke connectie met De Achterhoek komt naar voren in de kenmerkende gezelligheid en gastvrijheid waar jong en oud samen feestviert (13 t/m 16 juli).
  • Milkshake: gayfiësta in Amsterdam, lekker over de top
    Een dance-festival waar ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Milkshake zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar (29 en 30 juli).
  • Solar: supercreatief festival in Roermond
    Een divers programma met zowel dj’s, rappers en bands zorgen voor de muzikale invulling van Solar Weekend. En ook prachtige bouwwerken, gezellige spelletjes, komisch theater en natuurlijk het legendarische waterpistolengevecht (3 t/m 6 augustus 2017)!
  • Lowlands: mijn absolute favoriet, alle soorten muziek
    A Campingflight to Lowlands Paradise, een drie dagen durend festival boordevol muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst (18 t/m 20 augustus in Biddinghuizen).
  • Into The Woods: over dichtbij gesproken…
    Verlaat je nest en stuif naar het bos! Twee dagen lang wordt de wildernis bevangen door bazige beats en creatieve prikkels. Zinderende zintuigen zuigen zich vol. Geef ze de vrije loop. Zweef, rave en leef (8 en 9 september in Amersfoort)!

En, welke zet jij op je lijstje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *