Of ik nu wil of niet: elk jaar kijk ik reikhalzend uit naar de september issues van dé modebladen. Misschien is het wel een soort onzekerheid, denk ik, terwijl ik deze blog schrijf. Want, wat de bladen schrijven, dat krijgen mijn klanten ook te zien. En, stel je voor dat ik anders heb ingekocht.

Stel je voor dat dat waar MAGGY’S voor staat – laat je niets dicteren, kies wat bij je past – niet goed is…

Die verschrikkelijke onzekerheid. Elk seizoen speelt die weer even op. Niet tijdens mijn inkoopperiode. Nee. Dan geloof ik juist stellig in wat we inkopen. Heb ik een rotsvaste overtuiging. Kies ik de juiste merken, scoor ik de mooiste items en creëer ik smaakvolle kleurpaletten. De geniepigheid van de grote onzekerheid begint te komen wanneer de seizoenen wisselen en de nieuwe collecties binnenstromen. Dan plopt ineens mijn twijfelende ik op. Heb ik het wel goed gedaan. Vinden mijn klanten onze collectie wel mooi.

Heb ik wel de juiste kleuren. Ben ik niet te eigenwijs. Te afwijkend?

Ons inkoopbeleid wijkt vaak af van dat wat anderen doen. En gelukkig blijkt dat al heel lang succesvol. Desondanks krijg ik toch elk seizoen weer die onzekerheid en kriebels in mijn buik. Maar… vandaag. Vandaag is alles anders!

Ik zit aan mijn grote tafel, die bezaaid is met modebladen. Als ik ze allemaal heb doorgespit en gelezen, kan ik maar 1 conclusie trekken: diversiteit is in de mode! Kippenvel trekt even langs mijn ruggengraad en er ontsnapt een grote, diepe zucht. Hoe heerlijk is het om dit te lezen en vooral te zien. De bladen, designers en trendwatchers geven geen trends, dicteren niet meer welke kleur wel of niet kan, hoe je die broek moet dragen of welke combi’s hot or not zijn. Nee, dit najaar gaat het om diversiteit.

Kiezen wat bij je past. Alle kleuren zijn ‘in’, alle vormen mogen, alle stijlen kunnen.

Ik schrijf dit nu zo op. Maar het liefst typ ik bovenstaande in hoofdletters, en ook nog vet en onderstreept: DIVERSITEIT!

Niet te geloven. Dat waar wij al bijna 20 jaar voor staan – volg de mode niet, kies de stijl die bij je past – is ‘in’ en ‘de mode’. Wow! Hier kan ik echt zó blij van worden. Dat er geen hokjes meer worden gecreëerd, en de bladen juist doen waarvoor ze bedoeld zijn: inspireren. Om deze bevestiging te voelen en te ervaren, net zo voor het nieuwe seizoen begint, voelt geweldig. YES!

Waar wij jou komend seizoen volop mee gaan inspireren, zijn een aantal statements: Lef, Puur, Vrolijk, Nonchalant en Luxe.

We hebben deze statements gekozen omdat ze passen bij onze winkel, bij onze collectie, bij onze overtuiging en omdat ze passen bij onze klanten. Bij jou dus. Onze 5 statements zijn bedoeld om te inspireren, niet om te dicteren. Want wij blijven geloven in ‘dragen wat bij je past’.

Ik hoop je snel in onze winkel te zien, zodat je zelf kunt ervaren wat onze 5 statements met jou kunnen doen.

Liefs Maggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *