Van alle stijliconen uit de series van Netflix staat er bij mij één met stip op de allereerste plaats. Claire Underwood uit House of Cards!

Claire verstaat de kunst om mij op het puntje van mijn stoel te laten zitten als het gaat om haar outfits. Want bij het kijken naar House of Cards kan ik, alle ijzersterke plotwendingen en intriges ten spijt, compleet verdwalen in de outfits van de ‘first lady’ Claire Underwood. Regelmatig pauzeer ik de aflevering even om in te zoomen op stofkeuze, mouwinzet, roklengte, details of halslijn.

Je vraagt je misschien af:

“Wat draagt ze dan precies?” En waarom is dat zo geweldig?

Als eerste Claire draagt klassieke items als overhemden, kokerrokken, jurken en mantelpakken. Alles in een vrij sober en uniform kleurpallet van ivoor, beige, grijs en donkerblauw. Klinkt doorsnee he?! Maar dat is het niet. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat er een fortuin wordt uitgegeven aan stylistes om Claire van de juiste looks te voorzien. En ja, natuurlijk werken grote designers mee en mag er van alles worden geleend.

Wat kunnen wij nu van Claire leren? Ik zet mijn ‘analyse’ voor je op een rijtje.

  • Een goede kapper, je ziet dat haar haar een signature is
  • Investeer in tijdloze items, een goed overhemd, een kekke kokerrok en een mooi broekpak.
  • Laat alles wat (net) niet past perfect innemen zodat het je lichaam accentueert, daar waar het nodig is.
  • Hou het clean en simpel qua kleurenpallet
  • Laat de kleding jouw persoonlijkheid onderstrepen
  • Draag alleen wat bij je past en waar je je happy in voelt
  • Vergeet het woord ‘trend’

Claire máakt de kleding. Haar persoonlijkheid komt tot uiting door wat ze aantrekt en niet andersom. De kleding is een toevoeging op haar persoonlijkheid. Zij weet wat ze aan moet om haar karakter te versterken. Daardoor oogt ze zelfverzekerd en sterk. En dat is waar ik ook in geloof. Als je niet klakkeloos trends volgt maar weet wat je eigen signature is, welke kleding je mooi maakt en waar je zelfverzekerd van wordt. Dan hoef je helemaal niet zo ingewikkeld te doen. Je hoeft geen trends te volgen.

Beter is om op zoek te gaan naar je eigen stijl; leuker gezegd ‘je signature’.

Vind je het moeilijk? En weet je niet wat bij jou past? Dan hoef je geen fortuin uit te geven aan stylistes. Daar zijn wij voor! En weet je, we helpen je dolgraag. Boek gerust een mooimaker (gratis!) op het moment dat jou past om samen tot een ‘signature’ te komen. (via onze Find your Style special!)

Liefs,

Maggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *