Het is herfst! Een nieuw seizoen is natuurlijk een mooi moment om je kledingkast eens goed uit te pluizen. Welke items kun je (door)dragen? En… het allerleukste: wat kun je toevoegen om je garderobe een lekkere update te geven?

Wij geloven dat seizoenen steeds meer vervagen.

Ook trends bepalen niet langer meer hoe je eruit ‘dient’ te zien. Dat bepaal je lekker zelf (hoe fijn!). Items zijn daardoor steeds duurzamer en haast tijdloos. En al helemaal niet meer specifiek zomer of winter. Shirts, blouses, rokken, broeken, jurkjes: veel kledingstukken kun je het hele jaar doordragen.

En toch… Tóch is een nieuw seizoen het moment om je kledingkast te ‘re-shinen’, zoals wij dat noemen.

Geen idee hoe dit gaat? Wij helpen je op weg.

  1. Haal alle kleding uit je kast
  2. Loop item voor item na: wat zijn je favorieten en wat draag je graag? Leg deze op de ‘bewaarstapel’
  3. Welke items doe je weg? Deze stap is een stuk moeilijker dan de vorige. Het is goed om kritisch naar je kleding te kijken. Heb je iets al lang niet meer gedragen, past het je niet meer of is het item niet meer mooi. Tip: geef deze items aan een goed doel of aan een vriendin.
  4. Splits zomer & winter. Veel items draag je het hele jaar door. Maar nu het winter wordt, kun je alle hoogzomer items (zomerjurkjes, topjes, shorts) beter op een andere plek bewaren. Eventueel in een andere kast of netjes opgevouwen in een bak of krat.
  5. Maak nieuwe combinaties en sets met de kleding die voor je ligt. Kijk eens of andere combinaties mogelijk zijn dan hoe je het had gekocht.
  6. Deel je kast opnieuw in. Hang zoveel mogelijk kledingstukken op, dit geeft overzicht. Je kunt je kast op verschillende manieren indelen. Kies voor de manier die jij het fijnst vindt.
    • Orden je kleding op type kledingstuk. Hang je broeken, rokken en jurken gescheiden op en maak stapeltjes van shirts, truien en hemdjes.
    • Orden je kleding op kleur.
    • Hang je kleding in sets klaar in je kast. Dan hoef je niet meer na te denken als je ’s ochtends voor je kast staat.
  7. Welke items mis je? Heb je goede basics om telkens nieuwe combinaties te maken? Of een bijzonder item voor een speciaal feestje? Nu je weet wat je mist, kun je gericht shoppen.

Spreekt het reorganiseren van je kast jou aan kun je hier wel wat hulp bij gebruiken?

Dan is onze ‘re-shine je kast-service’ op jouw lijf geschreven. Op een moment dat jou het beste past, komt een van onze Mooimakers naar je toe. Samen gaan jullie aan de slag om je kledingkast weer tip top in orde te maken en van een style boost te voorzien. Meer weten over deze special? Kijk dan eens naar onze video bij de Style & Shine special ‘Reshine Your Closet’ om te zien hoe we te werk gaan.

Succes als je zelf aan de slag gaat! En: vergeet vooral niet om keuzes te maken. Heb je een item die je niet kunt mixen & matchen? Neem dit kledingstuk gerust mee naar de winkel zodat wij voor jou een nieuwe combinatie kunnen maken.

See You!

Liefs,
Maggy

foto via Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *