Het succes van MAGGY’S is te danken aan de inzet van ongelooflijk veel mensen. Daarom verdienen zij in ons verjaardags-jaar een spotlight-moment. Vandaag stellen we je voor aan Wouter Hopman, echtgenoot van Maggy.

Hoe lang kennen jullie elkaar al?

“Ruim 27 jaar, waarvan we 25 jaar zijn getrouwd. Dat gaan we in november vieren!”

Wat dacht je toen Maggy je wakker maakte op een avond in 1997 en riep: “Wouter, ik ga een modezaak beginnen?”

“Dat is Maggy ten voeten uit, als ze ergens vol van is, deelt ze dat. Timing denkt ze echt niet over na, nog steeds niet. Die timing had ze die bewuste avond in 1997 ook niet. In haar enthousiasme stond ze naast ons bed te springen en haar idee te vertellen. En heel eerlijk, ik moest wel even nadenken over dit impulsieve besluit. De stap om al onze financiële zekerheden op te geven en een winkel te beginnen vond ik heftig. Toch heb ik nooit een seconde getwijfeld. Vanaf de eerste dag wist ik ‘dit gaat haar lukken’!

Wat veranderde er in jullie leven door deze stap?

“Er veranderde veel. Maggy had een goede baan die ze per direct opzegde. Dat hield in dat we gingen leven van mijn salaris. En dat was best even wennen. Van 2 salarissen gingen we naar 1 salaris. We hadden veel vrije tijd en ook die leverden we in. We gingen sparen en echt ‘zuinig’ leven. Geen traiteur meer zoals we gewend waren, maar zelfgemaakte tonijnsalade. Restaurants werden vervangen door etentjes thuis. We gingen minder uit maar vierden feestjes in ons eigen huis. En het mooie was, we genoten ervan, kwamen niets te kort. We wisten waar we het voor deden. Na een jaar opende dan eindelijk de winkel. En geloof me, dat was een heel spannend moment.”

Hoezo?

“Toen kwam het eropaan. En… bleek de praktijk toch best zwaar. In die beginjaren hebben we onze zorgen gehad. Maggy werkte keihard. Was dag en nacht in haar winkel bezig. Mens, waar haal je de energie vandaan, dacht ik zo vaak. Ook zaten er soms seizoenen tussen die niet voldoende waren. En als je dan de bank in je nek hebt hijgen… Maar in het vierde jaar kwam het omslagpunt. Begon de stijgende lijn in te zetten. En die is eigenlijk nooit meer opgehouden.”

Hoe ondersteun je Maggy in haar droom?

“Ik ben een man van weinig woorden. Treed niet graag op de voorgrond. Maggy betrekt me wel in veel dingen, ze vindt mijn mening belangrijk. Op die manier ben ik altijd betrokken. Ik hoef maar naar haar te kijken en ik weet al wat ze denkt. Ik weet nog dat ze een grote modeshow organiseerde in de kelder bomvol dames die kwamen voor een gezellig avondje uit. Plotseling viel de stroom uit. Het was echt pikdonker. Ik trof haar op het moment dat ze haar gasten gestructureerd en -naar het leek- rustig naar boven begeleidde. Maar ik las totale paniek in haar ogen. Op dit soort momenten kan alleen ik haar rustig krijgen. Gewoon door er te zijn!

Het mooie van onze relatie is dat we elkaar volledig de ruimte geven en elkaar accepteren zoals we zijn. Maggy runt de zaak en is 100% ondernemer. Ik zorg ervoor dat thuis alles door blijft draaien. Ik ben er ‘gewoon’ altijd voor haar.  MAGGY’S is inmiddels ‘onze’ winkel en ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Ik zorg voor het onderhoud van de winkel en help in drukke tijden ook mee uitpakken. Waarom niet? Maggy vind mijn hulp nooit vanzelfsprekend, is altijd dankbaar en laat dat ook blijken. We zijn samen gewoon een topteam.”

Waarom bewonder je Maggy?

“Maggy is knap, werkt hard, en toch is ze er altijd voor mij en onze jongens. Wij staan altijd op nummer 1. Wat haar als mens typeert, is ze ook als onderneemster: als ze ergens in gelooft, gaat ze er vol voor. Wat ik echt heel knap vind, is dat ze van tevoren al weet wat eraan komt. Haar gevoel klopt vaak. Met dat gevoel heeft ze een prachtig bedrijf opgebouwd. Dat maakt me heel trots.”

Wat wens je Maggy toe?

“Veel gezondheid en geluk. Een leuk, fijn en liefdevol leven, gevuld met gezelligheid, met onze kids, familie en vrienden.”

Maggy over Wouter:

“Ken je het nummer van Paul de Leeuw, jij bent de vleugels van mijn vlucht? Nou dat!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *