Het succes van MAGGY’S is te danken aan de inzet van ongelooflijk veel mensen. Daarom verdienen zij in ons verjaardagsjaar een spotlight-moment. Vandaag stellen we je voor aan Marjolein Mesman, eigenaar van Cube Retail, dat is gespecialiseerd in trainingen & opleidingen voor retailers.

Welke band heb jij met Maggy?

“We hebben elkaar ontmoet via Euretco Fashion, een service-organisatie voor winkels. Pak ‘m beet 10 jaar geleden. Maggy wilde toen met haar team naar een ander, hoger niveau ontwikkelen. Via mijn bedrijf is Michelle met een traineeship gestart, waarin ik zowel Michelle als Maggy heb gecoacht. Je hebt dan best veel en intensief contact met elkaar. Doordat we al heel veel jaren samenwerken is een soort zakelijke vriendschap ontstaan. Het mooie is dat de inspiratie ook wederzijds is. Wij delen veel, en Maggy deelt veel. Ik mag haar graag raadplegen: wat zij nodig heeft om als ondernemer verder te groeien en te bloeien.”

Wat vind jij zo goed aan MAGGY’S?

“Haar ongelooflijke wens en wil om te blijven leren en te ontwikkelen. Als ondernemer, én als mens. Dat is echt haar sterkste kracht en dat zie je in alles terug bij MAGGY’S. Mag en haar team zijn continu bezig om het beter te doen, anders te doen, te verrassen en te blijven ontdekken. De hoofdvraag – hoe zij het met z’n allen nóg leuker kunnen maken voor hun klanten – is voortdurend top of mind. Dat maakt MAGGY’S zo enorm krachtig. Maggy zelf is ook niet bang om te ondernemen. Ze doet het. En dat brengt haar ook succes. En ze is natuurlijk ook een bijzonder hartelijk mens, die echt goed wil doen voor de mensen om haar heen.”

Kun je een leuke herinnering delen?

“De teamdag van twee jaar geleden. Maggy liet toen het hele team ‘arresteren’ door de politie. In een geblindeerd politiebusje werden ze ontvoerd naar de sportschool waar Maggy altijd haar bokstrainingen doet, waarna we allerlei trainingen deden. Zo bizar als deze teamdag begon, zo bleef het de hele dag. We haalden iedereen uit hun comfortzone. Dat leverde zoveel op! Er borrelden andere gedachtes op, werden andere stappen gezet. Voor alle medewerkers betekende het een mega-stap in het zijn van een team. Briljante actie dus. Ik zal nooit dat gezicht vergeten van Maggy toen dat politiebusje eraan kwam: een mix van triomfantelijkheid en toch ook een beetje angst, beduusdheid – ik kon het kleine stemmetje in haar hoofd bijna horen: Mag, nu ga je toch echt te ver’. En dan uiteindelijk die stralende lach toen ze besefte dat het goed zat.”

Wat wens je Maggy toe?

“Dat ze de drijfveren die haar als ondernemer en mens zo bijzonder maken, blijft behouden. Daarin passen ook alle angstige, moedige en spannende momenten. Haar grote wens is een MAGGY’S zonder Maggy. Daar hebben we het vaak over: omdat het ook mijn wens is om een Cube Retail te hebben zonder ‘Marjolein Mesman’. De vraag of dat mogelijk is, daar kom je alleen nooit uit. In dat opzicht zou ik haar ook rust toewensen. Dat het onderweg zijn naar welk eindpunt dan ook, ook een plek is waar je rust kunt voelen.”

Maggy over Marjolein: Marjolein durft me kritische vragen te stellen en houdt me regelmatig een spiegel voor. Als ik iets aan haar vraag krijg ik nooit antwoord. Ze leert me (nog steeds) om zelf op zoek te gaan naar het antwoord. Ik ben als mens en als ondernemer door haar gegroeid en daar zal ik haar altijd dankbaar voor blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *