Het succes van MAGGY’S is te danken aan de inzet van ongelooflijk veel mensen. Daarom verdienen zij in ons verjaardags-jaar een spotlight-moment. Vandaag stellen we je voor aan Tonnie van Doorn, onze etaleur.

Hoe lang ken jij Maggy al?

“Ik ken Maggy al sinds 2007 en verzorg haar etalage. Inmiddels heb ik er al zo’n 190 voor haar ontworpen. De etalage van MAGGY’S verandert om de drie weken. Dat is best een hoge frequentie. Het is elke keer weer een feestje om te mogen doen. Het fijne van Maggy is dat ze mij en mijn kwaliteiten volledig respecteert. Uiteraard denkt ze mee, maar ze vertrouwt volledig op mijn kunnen. Dat werkt heel fijn. Een mooi voorbeeld hiervan is mijn idee voor de etalage toen MAGGY’S 15 jaar bestond. Ik wilde met echte bloemen werken en had bedacht om in de achterwand zo’n 200 reageerbuisjes op te hangen en daarin dan allemaal verschillende bloemen te doen. Het was een enorme klus. Na een dag werken bekeek ik het resultaat. Het was verschrikkelijk. Ik belde haar op en toen we het samen bekeken, zei ze alleen maar: het werkt inderdaad niet. Ik heb toen alles eruit gehaald en vervolgens hebben we de hele etalage vol gezet met verschillende vazen en daar de bloemen in gedaan. Beter!”

Wat vind jij sterk aan MAGGY’S?

“Allereerst toch echt het team. Het is heel bijzonder hoe Maggy al deze talenten bij elkaar heeft gebracht. Ook heeft iedereen een duidelijke taak en verantwoordelijkheid. Hierdoor heeft Maggy ervoor gezorgd dat het werk meer is dan alleen maar ‘werken in een winkel’. De laatste jaren vind ik de inkoop van de collecties heel gedurfd. Wat er momenteel wordt gepresenteerd qua kleur, uitstraling en prijsopbouw getuigt echt van lef. Dat dat in 1 winkel past en het ook nog eens klopt, vind ik heel knap. Verder weet Maggy met haar zaak altijd te vernieuwen. Die drang om steeds weer verder te gaan, en de vernieuwing op te zoeken, zie je terug in alles.”

Wat is je leukste herinnering van werken bij MAGGY’S?

“Een paar jaar geleden wilden we met kerst echt uitpakken. Er stond een echte boom in de etalage en die werd dan door de verschillende etalagefiguren opgetuigd. Het was een Scandinavisch kerstplaatje wat ik voor ogen had: heel naturel, rustiek, met alleen wit en zilver. Ik vroeg haar om lichte kledingsets klaar te hangen. ‘Ja, maar dat kunnen we niet doen. Dat verkoopt niet in December’, gaf Maggy mij terug. Toen ik op 6 december de etalage ging ombouwen stond er een heel rek voor me klaar: met alléén maar lichte kleding. Had ze speciaal voor mij ingekocht. Ik kon wel janken van geluk.”

Wat wens je Maggy en MAGGY’S toe?

“Gezondheid, geluk en plezier in het werk. Verder denk ik dat ze haar concept kan uitbreiden. Een aantal jaar geleden heeft ze weleens wat plaids en kleine woonaccessoires verkocht. Wellicht zou ze die uitbreiding weer eens kunnen onderzoeken. Of… een MAGGY’S MEN! En dan in Amsterdam. Why not?!”

Maggy over Tonnie:

“Hij heeft een “gave” om mijn gevoel om te zetten in fantastische etalages, die altijd kloppen. Elke keer weer ben ik verwonderd van dat wat hij kan creëren. Hij is geen etaleur maar een kunstenaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *