Het succes van MAGGY’S is te danken aan de inzet van ongelooflijk veel mensen. Daarom verdienen zij in ons verjaardags-jaar een spotlight-moment. Vandaag stellen we je voor aan Petra van der Vlist, tot 1998 samen met haar echtgenoot Johan het gezicht van Van der Vlist Mode, de winkel die Maggy Hopman toen overnam. Dit is het laatste interview in onze serie over dierbare personen, die voor zowel voor MAGGY’S als Maggy belangrijk zijn geweest in de afgelopen 20 jaar.

Hoe lang kennen jullie elkaar al?

“Maggy’s moeder kwam vroeger geregeld in onze zaak. En zij kwam vaak mee. Al heel lang dus. In 1998 besloten mijn man en ik te stoppen met onze modezaak. Het was te zwaar voor ons geworden. Ook merkten we dat we er ergens ‘te oud’ voor waren. Onze klanten waren een beetje met ons meegegroeid qua leeftijd. En in de mode moet je toch ook vernieuwend zijn. Omdat wij geen opvolgers hadden binnen onze familie, plaatsten we een advertentie in de krant. Daarop werden we gebeld door de accountant van Maggy. Tijdens het eerste gesprek hadden we al een hele fijne klik. Wel gaven we haar een waarschuwing. Dat een modezaak runnen echt een grote impact op je leven heeft! Dat het dag en nacht werken is. En hard werken. De volgende dag volgde het bericht dat ze het echt wilde. Toen zijn we verder gaan praten.”

Hoe hebben jullie het toen opgepakt?

“We namen haar meteen op sleeptouw, zeg maar. Introduceerden haar bij de salesmanagers van de belangrijkste merken, zoals bijvoorbeeld Gerry Weber. We stelden haar voor bij onze inkoopvereniging. Daar ontmoette zij José Kuipers van de gelijknamige modezaak in Nuenen, waarbij ze een half jaar in de leer is gegaan. Toen ze het helemaal overnam, heb ik nog zo’n 6 jaar bij haar gewerkt. Het leuke is dat ik in die tijd ook weer zoveel leerde van haar.”

Waarom bewonder je Maggy?

“Zij is heel erg goed in luisteren en doorvragen. Ook naar klanten toe. Ze heeft een hele prettige open houding. En voelt haarscherp aan wat je nodig hebt. En ze toont echt interesse. Weet en onthoudt dingen van je en bouwt zodoende echt een band op met haar klanten. Qua inkoop heeft ze het vermogen om steeds weer de juiste mix in te kopen. Wat kleuren, materialen en items betreft. Bij elkaar is het een perfect verhaal. Verder weet ze als leider haar team op zo’n manier te motiveren dat er inmiddels zo’n hecht team staat. Wat ik vooral heel knap vind, is hoe zij na de overname de winkel langzaamaan wist te vernieuwen, te verjongen en er haar eigen ziel in heeft weten te leggen, zonder dat dit te snel of ‘respectloos’ gebeurde ten opzichte van wat mijn man en ik met Van der Vlist Mode hadden opgebouwd. Dat was een enorme uitdaging. En dat heeft ze heel goed gedaan en met alle respect.”

Wat vind je zo goed aan de winkel, aan MAGGY’S?

“Je merkt aan alles dat het modebeeld heel scherp in de gaten wordt gehouden. In de winkel zie je dat terug in de verschillende thema’s. En haar team is natuurlijk top. Hierdoor kom je er gewoon heel erg graag.”

Kun je een mooie anekdote delen?

“Eigenlijk alle gesprekken die we bij meneer Schaap hadden (haar accountant). Het was zo fijn dat we met haar iemand hadden gevonden die het stokje overnam. Verder kwam in die tijd ook het mixen en matchen van de verschillende modegroepen opzetten. Dan hoorde ik haar altijd zeggen: ‘Denk erom dat het wel mixt en matcht’. Hahaha.”

Wat wens je Maggy toe?

“Dat ze met MAGGY’S de stappen blijft zetten die ze zet en dat het goed blijft gaan. Dat gaat ook gebeuren, daar ben ik totaal niet bang voor. Ik weet dat ze binnen de inkoopvereniging wel eens is gevraagd of ze niet ook op andere plaatsen winkels wil. En dat haar antwoord daarop altijd een hele duidelijke nee is. Omdat ze dan haar aandacht moet verdelen. En dat ze daar niet gelukkig van wordt. Dat vind ik echt zo top aan haar. Dat ze haar hart volgt. Blijf dat volgen lieve Magdaleen. Wij hopen dat we jou ook nog heel lang kunnen blijven volgen.”

Maggy over mevrouw van der Vlist:

“Ik heb veel aan Petra te danken! Ze is voor mij een hele bijzondere vrouw en ze heeft een speciaal plekje in mijn hart.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *