RECEPT
Sinterklaas is weer in het land! Tijd voor sinterklaasrecepten!
Maak deze verrukkelijke monchoutaart voor het heerlijk avondje, of gewoon nu al! Mjam mjam….

Dit heb je nodig:
250 gram kruidnoten
100 gram boter
200 gram MonChou
500 ml ongeklopte slagroom
2 zakjes klopfix
8 gram vanillesuiker (of 1 zakje)
100 gram witte basterdsuiker
2-3 eetlepels nutella
truffelkruidnoten
voor garnering extra pepernootjes of geschaafde chocolade
Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Zo maak je het:
Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig met een mixer. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Roer daarna de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, een goede tip: laat hem een hele nacht opstijven in de koelkast en zie extra tips hieronder.)
Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje lauw-warm is (bijvoorbeeld heel kort in de magnetron verwarmen). Verdeel de nutella met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart.
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los.
Plak de truffelkruidnootjes aan de zijkant in de taart. Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde (truffel)kruidnoten en/of geschaafde chocolade.

Geniet ervan!

Liefs,
MAGGY’S mooimakers

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *