RECEPT
Don’t worry; dit heerlijke no-bake chocolade toetje past gewoon binnen je goede voornemens…

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:
120 gr dadels – ontpit
80 gr havermout
45 gr amandelmeel

Voor de vulling:
150 gr chocolade
175 gr zure room
1 tl Kikkoman sojasaus

Voor erop:
rood fruit zoals frambozen of rode bessen
pindakaas

Zo maak je het:

Begin met de bodems. Vet vier tartelette vormpjes in. Week de dadels kort (zo’n vijf minuten) in een kommetje warm water. Giet het water af en pureer de dadels. Ik deed dit met een staafmixer. Prak daarna met een vork de havermout en het amandelmeel erdoor. Ga met de hand verder en kneed het geheel nog even door. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken. Bekleed de vier vormpjes ermee en zet ze in de vriezer tot de bodems uitgehard zijn. Twee uurtjes is vaak genoeg, maar je kunt ze ook gemakkelijk een nachtje of zelfs een paar dagen in de vriezer later. Heb je geen vormpjes in huis? Geen probleem, dan vorm je gewoon met je handen kleine kuipjes van het deeg. Iets minder mooi, wel net zo lekker! Haal de bevroren bodems uit de vorm en laat ze ontdooien. Haal de bodems uit de vorm (krijg je ze er moeilijk uit? Houd de onderkant van de vormpjes dan even onder een straal heet water). Maak nu de vulling. Smelt de chocolade au bain marie en schep de zure room erdoor. Roer er als laatst een theelepel sojasaus doorheen. Schep de vulling direct in de bodems. Dit kan simpelweg met een lepel, maar voor het mooiste resultaat schep je de chocolade vulling in een spuitzak (of gewoon in een boterhamzakje) en vervolgens in de taartjes.

Zet de tartelettes een half uur in de koelkast (of tot de vulling stevig is) en genieten maar! Garneer op het laatste moment naar wens met fruit, toefjes pindakaas, blaadjes munt, glitters, bladgoud, maak er wat moois van .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *