Het is donderdag, de laatste dag van inkoop week 2 (nog 2 volle weken voor de boeg) en voor ons een ‘gewone’ inkoopdag. Klokslag 8.00 uur zitten Michelle en ik in de auto richting Amsterdam. Na een lange dag rijden we om 19.45 uur weer terug naar Spakenburg. De regen komt met bakken uit de lucht, we staan stil op de A1, we hebben trek en zijn moe. Onze chill playlist staat aan, we zijn stil, laten de dag en de collecties in ons hoofd passeren.

Hoe werkt dat dan “inkoop”?

Best veel mensen denken vrij ‘romantisch’ over de inkoop. “O, zit je in je inkoop? Leuk! Lijkt me echt fantastisch al die kleding inkopen! En dan naar al die beurzen, echt gaaf!” Dit hoor ik zo vaak. Ik snap dat het romantisch klinkt, beurzen bezoeken en inkopen. Geloof me, het is allesbehalve romantisch. Maar het is wel een fantastisch vak wat ik met heel veel liefde en plezier doe!

Voor de collectie die nu in onze winkel hangt, startte onze zoektocht al in mei 2018.

We laten ons elk seizoen inspireren door trendwatchers Lideweij Edelkoort en Christine Boland. Zij vertellen ons aan de hand van de maatschappelijke ontwikkelingen wat de mode zal gaan brengen. Daarna maken wij onze eigen moodboards en bepalen we welke kleurbeelden en stijlen we willen gaan kopen. Geloven we in de broek en hoe moet die er dan uit zien, of gaan we juist voor de jurk of de rok?




De keuzes die we maken, hangen af van veel factoren.

Ten eerste moet het altijd voldoen aan onze identiteit, dat wat bij ons past: mode, kwaliteit en eigenzinnigheid. Op dit moment zijn we ook intensief bezig met duurzaamheid. We willen van al onze fabrikanten weten waar de collecties worden gemaakt en onder welke omstandigheden.

Vervolgens bezoeken we bijna alle beurzen.

Dagen achter elkaar doen we niet anders dan ‘schatgraven’. We wikken en wegen welke merken we kopen, of juist af laten vallen. Voldoen de collecties aan onze verwachting? Bieden ze wat wij zoeken, wat bij ons past? Met wat voor merken willen we ons merkenportfolio uitbreiden? Zo hebben we nu bijvoorbeeld Tommy Jeans toegevoegd aan ons winkelbeeld. Toen ik deze collectie zag gebeurde er iets met me; ik werd onrustig en tegelijk blij! Als ik dat gevoel krijg bij een collectie, dan weet ik dat ik er iets mee moet. Tommy is hip, denimrelated, vrolijk en de prijs-kwaliteitverhouding is fantastisch. Het is anders dan de merken die we al verkopen en daardoor juist een toevoeging! Een verassing voor jou, als klant! En zo zijn er komend seizoen nog meer bijzondere merken toegevoegd waarbij ik telkens dat bijzondere gevoel kreeg…



Soms kan in 1 keer mijn hart sneller gaan kloppen bij het zien van een collectie.

Ik kan niet zo goed uitleggen wat ik dan voel. Het is net alsof ik verliefd ben; mijn hart gaat sneller kloppen, ik word onrustig, vrolijk en blij…. Ik zie dan dat ene speciale item waarvan ik weet dat het in mijn winkel hoort (ik zie al voor me hoe een aantal vrouwen er in stralen). De kers op de taart zeg maar. Tegelijkertijd gaan er in mijn hoofd dan 50 radars af (ik heb geleerd om mijn hart en mijn verstand beiden continu te checken). Voldoet dit merk aan onze eisen? Klopt de prijs en kwaliteit? Wie gaat dit dragen? Tussen welke merken kunnen we het presenteren? Is het exclusief genoeg? En dan… als ik overal een vinkje achter kan zetten… dan ga ik ervoor!

Zo puzzelen we 4 weken lang onze collectie, met ons eigen MAGGY’S handschrift bij elkaar.

Zo is de voorjaarscollectie die nu in de winkel hangt dus samengesteld.

Met liefde en héel veel aandacht. Geloof me, achter elk kledingstuk zit een verhaal. Een verhaal waar wij tijdens de inkoop blij èn gelukkig van werden, en jij misschien ook omdat het zo goed bij je past. Of misschien omdat jij er ook verliefd op wordt. Met de hulp van onze mooimakers gaan we op zoek naar die outfit die jouw persoonlijkheid kan versterken en vooral…die jou laat stralen!

Na een lange intensieve dag kom ik om 20:30 uur thuis. Ik struikel over een natte hond, 3 paar gympen maat 44, 45 en 46 en 3 rugtassen en mijn kabeljauwschotel staat klaar in de magnetron. Best romantisch toch?

Liefs,
Maggy

PS Kom je vrijdag 22 februari vanaf 13.00 uur langs? Mannequins showen onze nieuwe collectie waar wij verliefd op zijn geworden. Ik heb nu al zin om al dat moois met je te delen en ik vertel je er graag alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *