RECEPT
Zin in een echte Amerikaanse treat? Maak vandaag dan deze reuze peanuts butter cups! Grote chocoladecups met een vulling van pindakaas. ?

Dit heb je nodig:
400 g melkchocolade
1 vanillestokje
2 el roomboter
125 g pindakaas
2 el lichte basterdsuiker
(+6 papieren muffinvormpjes)

Zo maak je ze:

Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pannetje met kokend water). Schraap ondertussen het merg uit het vanillestokje en voeg dit samen met de roomboter en een snuf zout aan de chocolade toe.
Laat het chocolademengsel iets afkoelen en besmeer dan de muffinvormpjes met ongeveer een derde van het mengsel, zodat overal een laagje chocolade zit, aan alle randen. Dit gaat het makkelijkst met een lepel.
Meng de pindakaas met de basterdsuiker en schep een kleine eetlepel hiervan in het midden van ieder vormpje.
Verdeel de rest van het chocolademengsel over de cups en smeer het goed uit tot de randen.
Zet de peanut butter cups minimaal 20 minuten in de koelkast om op te stijven, daarna kun je aanvallen!

Tip: Houd je meer van pure chocolade? Je kunt de melkchocolade hier ook prima mee vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *