Met een flinke plof viel hij op de mat. De nieuwe JAN, mijn favoriete magazine waar ik elke maand weer naar uitkijk. Snel haal ik het tijdschrift uit het plastic om vervolgens met een kop koffie van mijn nieuwe leesvoer te genieten. Ik was deze editie blij verrast: een artikel van Aaf Brandt Corstius over kledingstyling. Dat past precies in mijn straatje. Maar al snel bleef mijn oog steken bij een citaat dat in negatieve zin mijn aandacht trok. Ik verslikte me nog net niet in mijn koffie toen ik het volgende las:

“De twee rokken die ik nooit droeg, moest ik vijf centimeter inkorten, zodat ze op de knie vielen (met nu de gehele kuit in beeld, dus meer seks en minder Spakenburg).”

Helemaal prima natuurlijk dat Aaf voortaan met 5 centimeter kortere rokken de straat op gaat. Dat staat haar ongetwijfeld geweldig. Maar waar komt die associatie met Spakenburg vandaan? Ja, de Spakenburgse klederdracht is beroemd in Nederland. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het gehele dorp de straat op gaat in klompen en lange rokken (hoewel lange rokken overigens hartstikke stijlvol, vrouwelijk én wel degelijk sexy kunnen zijn).

Begrijp me niet verkeerd: ik kan Aafs enthousiaste verslag over haar kledingcoach niet anders dan ondersteunen.

Haar ervaringen met een kledingcoach omschrijven precies waarom ook wij bij MAGGY’s stylingadvies op maat geven. Het is prachtig om vrouwen te laten shoppen in hun eigen kast en nieuwe sets te maken van bestaande kleding. Al vele vrouwen hebben wij op die manier mogen verrassen met een outfit die bij hen past en die vaak nog uit hun eigen kast komt. Een ideale manier om langer plezier te hebben van je kleding!

De plank mis

Maar met haar opmerking over Spakenburg slaat Aaf de plank finaal mis! Aaf is duidelijk nog nooit in het vooruitstrevende Spakenburg geweest waar de mode voelbaar is op straat en waar men durft te experimenteren met stijl en combinaties. Dagelijks mag ik in mijn winkel vrouwen verwelkomen met stijl. Soms zijn ze, net als Aaf, zoekende naar de kledingstijl die bij hen past. Maar dat doet niet af aan het feit dat ook zij goed gekleed de straat op gaan. Klompen, klederdracht en ouderwetse hoofdkappen vormen doorgaans geen onderdeel van hun outfits.

Modegevoel in Spakenburg

Niet voor niets ben ik in 1997 juist in de gemeente Bunschoten-Spakenburg een kledingwinkel begonnen. Vrouwen laten stralen in kleding die bij hen past, doe ik met plezier. Alleen al het feit dat mijn winkel drukbezocht wordt door vrouwen die kledingadvies op maat zoeken, zegt denk ik wel genoeg over het goede modegevoel dat in ons dorp en de regio daarvan heerst.

Ik ben blij dat Aaf nuttig kledingadvies heeft gekregen en voortaan de deur uit gaat in kleding die bij haar past. Maar de verwijzing naar Spakenburg snap ik echt niet! Ik kan goed leven met feedback en ook wel met kritiek, maar deze sneer naar het dorp waar mijn winkel is gevestigd is in mijn ogen onterecht. Het getuigt er in ieder geval van dat Aaf een bezoekje aan ons dorp en aan onze winkel nog niet van haar bucketlist heeft kunnen afvinken.

Persoonlijke uitnodiging

Ik nodig iedere lezer van deze column dan ook van harte uit om eens een bezoekje te brengen aan onze winkel, zodat je kunt ontdekken dat Spakenburg meer is dan wat Aaf schetst in haar citaat. Bij ons kun je terecht voor hippe, trendy en mooie mode in de stijl die bij jou past. Alleen klompen zijn in onze winkel niet te vinden.

Ook Aaf zelf is natuurlijk van harte uitgenodigd. Aaf, mocht je nog advies nodig hebben om jouw fashionbloopers met kersensokken in combinatie met een Mathilda-tas en een croissantbroche voortaan te voorkomen, dan ben je altijd welkom voor een persoonlijk stylingfeestje in onze winkel in Spakenburg. Dresscode: allesbehalve klompen en klederdracht!

Liefs,

Maggy

Een reactie op “Dresscode: allesbehalve klompen en klederdracht

  1. naomi zegt:

    Ik ben vorige keer (na 300 mislukte winkelpogingen) fantastisch geslaagd bij jullie voor een outfit voor de bruiloft ondanks dat ik een lastige (vrij petit) maat heb! De hulp en ondersteuning is daar altijd op en top en vrouwen uit spakenburg vind ik juist het voorbeeld in self-care betreft uiterlijk! Vast adres waar ik altijd weer terug kom 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *