Je kent het wel: kledinginpakstress. Welke kleding neem je wel en niet mee op vakantie? Hoe zorg je ervoor dat je genoeg bij je hebt zonder dat je koffer uitpuilt? Met deze slimme inpaktips kun jij zonder al te veel moeite een flinke zomergarderobe meesmokkelen naar jouw vakantiebestemming.

Tip 1: Maak handige combinatie keuzes

Kiezen is lastig, maar wel nodig. Het is slim om niet klakkeloos allemaal kleding in je koffer te gooien onder het mom van “zal ik misschien wel nodig hebben”. Ongetwijfeld heb je tijdens eerdere vakanties al ervaren dat je sommige items helemaal niet draagt. Die suède laarsjes bijvoorbeeld. Thuis laten dus!

Hoe maak je slimme keuzes?

  1. Kies van alle soorten onderstukken die je hebt één item. Dus 1 korte broek, 1 lange broek, 1 rok(je) en 1 jurk. Datzelfde geldt voor je warme kleding: 1 sweater en 1 vestje is meer dan genoeg (als je tenminste naar een warm land gaat).
  2. Probeer met elk onderstuk minimaal drie verschillende bovenstukken te combineren. Dus je witte broek draag je de ene keer nonchalant in combinatie met een T-shirt, de volgende dag met een mooie blouse en op dag 3 met weer wat anders. Zo kun je drie dagen één broek aan hebben zonder dat je het gevoel hebt dat je elke dag hetzelfde draagt.
  3. Vraag je bij elk kledingstuk af hoe groot de kans is dat je het gaat dragen op vakantie. Bij twijfel leg je het item apart. Is er nog plek over in je koffer? Kies dan wat laatste kledingstukken uit de ‘twijfelhoek’.
  4. Zorg dat de kleding die je meeneemt met elkaar matcht.
  5. Een uni jurk of jumpsuit is altijd handig. Uni items zijn gemakkelijk op verschillende manieren te combineren. Bijvoorbeeld met een mooi accessoire, een goede shawl of je favoriete denim jasje!

Zoals je op de foto’s kan zien, heb je met slechts 11 kledingitems eindeloze combinatie mogelijkheden.

 

Tip 2: Slim inpakken

Slim inpakken heeft niet alleen te maken met wat je meeneemt, maar ook met hoe je je koffer inpakt. Hoe leg je je kleding neer? Daar zijn heel wat efficiënte tips voor te bedenken.

Hoe kun je je koffer slim inpakken?

  • Pak van zwaar naar licht, dus doe je jeans en vestje voor ‘s avonds onderin, terwijl je je hemdjes en ondergoed bovenop legt.
  • Doe je ondergoed in een apart (was)zakje. Dan blijft het netjes bij elkaar.
  • Stop schoenen en toiletartikelen in een plastic zak, zodat de rest van je kleding beschermd blijft tegen vlekken.
  • Trek je zwaarste schoenen aan en stop lichte slippertjes juist in je koffer. Dat scheelt weer wat gewicht om te tillen of achter je aan te zeulen.
  • Wikkel sieraden in keukenpapier om beschadigingen te voorkomen. Bewaar deze in een plastic bakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *