“Yes uitverkoop”, denken mensen! “Huh, nu al uitverkoop, vragen mensen” ik begrijp beide reacties en deel hier graag mijn visie op kleding inkopen en ook op de uitverkoop.

Het “systeem” van inkopen

Heel lang geleden (ik zeg altijd “een tijdje geleden” anders klink ik zo oud) werden collecties in februari en juli geleverd. Twee keer per jaar dus. Zelfs als Nederland in februari door sneeuwstormen geteisterd werd, dan nog hingen de voorjaarscollecties in de winkels. En ook al vielen de mussen ‘s zomers van het dak, de winterjassen en wollen truien moesten al in de zomer te koop zijn.

Gek toch?

Het was een soort systeem waar de modebranche in zat en waar ik ook in mee ging. Ik ben het nooit eens geweest met dit beleid, maar had ook niet de moed om uit dit systeem te stappen. Tot ik voor een paar jaar terug steeds meer op zoek ging naar merken die maandelijkse leveringen verkochten met als uitgangspunt “just in time”. Ik zocht en vond! Yes! Eindelijk kreeg ik de bevestiging dat het inkoop systeem ook anders kon en ben daar dan ook met volle overtuiging ingestapt.

Wat houdt “just in time” in?

Eigenlijk is het principe heel simpel: alle kleding komt op de juiste tijd binnen. Wordt het zomer dan worden de zomerse items geleverd. En pas als het winter wordt dan komt de wintercollectie binnen. Je vindt in onze winkel dus altijd collecties die je op dát moment kunt dragen; naar mijn overtuiging precies zoals het moet!

Nu hoor ik je denken: waarom is dat zo belangrijk? 

Laat ik mezelf als voorbeeld nemen. Na de winter heb ik een soort “wintervacht” wat ik zo medio februari begin aan te pakken. Dan ga ik meer sporten, eet gezonder zodat ik “scherper” in mijn bikini kan en me net iets lekkerder voel. Als ik dan in juni “zomerproof” ben en vol goede moed op zoek ga naar dé bikini; dan kom ik meestal thuis met lege handen. Omdat ik nergens meer een bikini kan vinden want de mooiste worden in februari geleverd.

Daarom doe ik het anders! 

Bij ons vind je continue nieuwe collecties die bedoeld zijn om op dat moment te dragen. De collecties die nu binnen komen zijn zomers (de zomer duurt immers tot en met September) maar de kleuren flirten al met het najaar. Je kunt die items dus in het najaar door combineren met een warm vest of een mooie trui. Je koopt dan iets waar je langer mee kunt doen waardoor je er langer plezier van hebt. Het is een principe dat voor mij de kracht heeft bewezen. Want veel belangrijker dan véél verkopen is toch een blije klant die echt alles uit een gekocht item haalt?! En wat is er nu fijner dan dat wat je koopt direct te kunnen dragen in plaats van vier maanden wachten totdat de eerste zomerzon of de eerste sneeuwvlokken zich laten zien.

Waarom dan toch uitverkoop? 

Het antwoord op die vraag is eenvoudig. De items die nu in de uitverkoop zijn, zijn in december, januari en februari binnengekomen. Zijn de items nog niet verkocht? Dan prijzen we ze af. Tijdens de sale periode is onze winkel net zo inspirerend en net zo mooi verzorgd als anders. Voor de duidelijkheid hebben we ook een sale hoek gemaakt en daar hangen prachtige items op maat gesorteerd.

Kom gezellig naar onze winkel; of je nu een nieuwe zomerjurk zoekt, die je met de juiste tips van ons door kunt combineren naar het najaar, of een parel uit onze sale…wij zijn er om jou te laten stralen!


 
Liefs,
Maggy
 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

3 reacties op “Uitverkoop

  1. Simone Netten zegt:

    Ik vind het een heel goed uitgangspunt zo hou je het langst je onderneming gezond denk ik? leuke winkel weet ik 1 x keer geweest uit regio Alkmaar.?

    • Alies Boschhuizen zegt:

      Helemaal mee eens. Wat fijn dat je dit hebt opgepakt hebt! Voelde bij mij al zo lang zo onnatuurlijk aan om in Juli /augustus al de eerste herfstcollectie in de winkel te zien terwijl het nog volop zomer was. Wat mij betreft blijft het lekker dichtbij de seizoenen? Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *