En dan is het zomaar vakantietijd. Wat een heerlijk vooruitzicht! De jongens zijn over naar de volgende klas (YES!) en ik ben mijn werk aan het afronden. Dit jaar gaat het anders dan andere jaren. Relaxter. Ik ben totaal niet moe en heb ook niet het gevoel dat ik ontzettend aan vakantie “toe” ben. Werk en privé zijn dus prima in balans, zo blijkt.

Uitgebreid ontbijten en limoncello’s

En toch kan ik nu heel erg uitkijken naar de tijd die gaat komen. De jongens om mij heen, spelletjes doen, urenlang lezen, laat ontbijten en uitgebreid eten. En heel veel Aperol Spritz en limoncello’s drinken. Ik heb al jaren de luxe dat ik mijn vakantiebestemming niet hoef uit te zoeken. Ik ben namelijk bevoorrecht met een vriendin die de mooiste plekjes op aarde kan vinden. Ze plant een natuurlijke mix tussen cultuur, actieve bezigheden, strand, en stappen voor onze pubers. Een week voor vertrek ontvang ik een gedetailleerde Excelsheet met vertrek- en aankomsttijden, routes, fietsenverhuur, bootopstaptijden en ga zo maar door. Lucky me!

De kunst van het loslaten

Ik besef dat het bijzonder is om dingen te kunnen en mogen loslaten. Ik mag erop vertrouwen dat alles goed komt en dat geldt ook voor mijn bedrijf. Dat maakt dat ik nu een aantal dagen voor vertrek al in de relaxmodus zit, terwijl ik toch echt nog een paar dagen moet werken. Ik realiseer me ook hoe bijzonder het is als je alles kunt loslaten omdat ik weet dat alles in goede handen is. Mijn meiden zullen er nog meer dan anders voor zorgen dat de winkel optimaal draait, dat onze klanten net zo goed worden geholpen en dat alle rekeningen gewoon worden betaald.

Genieten met volle teugen

Ik besef dat ik rijk ben. Heel rijk. Vakantie mogen vieren met mijn gezin en lieve vrienden, uitrusten, genieten en even stilstaan bij alle zegeningen die ik heb. Dat wens ik jou ook toe voor de komende tijd. Even stilstaan, even de teugels laten vieren en net iets meer genieten dan anders. Gewoon omdat er tijd voor is.

Ik ga je niet tegenkomen op vakantie – dat is een feit. Maar ik stuur je met deze mail mijn hartelijke groeten. Ik wens je mooie, liefdevolle momenten toe. Denk niet te veel na over je koffer en je kleding. Maar sta stil bij wat belangrijk is.

 
Liefs,
Maggy
 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *