Personal shopping Anja mooimaker

Heb je in onze winkel een nieuw item gekocht? Dan wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Bij MAGGY’S verkopen we kwalitatieve kleding van mooie merken. Daardoor kun je lange tijd plezier hebben van je kleding en kun je stralen in een mooie outfit die echt bij jou past. Je kleding blijft nog langer mooi als je je aankopen goed verzorgt. Daarom geven we je 10 handige tips voor het verzorgen van je kleding. 

1. Volg altijd de wasinstructies
Een voor de hand liggende tip is natuurlijk om altijd eerst het etiket met wasinstructies voor je kleding te bekijken. Hierop wordt vaak aangegeven op welke temperatuur je het item kunt wassen. Ook lees je hier of het item in de wasmachine mag of dat je het met de hand moet wassen. 

2. Let goed op met strijken en drogen
Ook staat op een label aangegeven of je het item eventueel mag strijken of drogen of dat het beter is dat niet te doen. Sommige stoffen kun je namelijk beter niet in de droger stoppen of kunnen niet tegen strijken. Andere items kun je juist het beste wel strijken. Vaak staat dit op het etiket in het kledingstuk aangegeven. 

3. Was kleding nooit te hoog
De maximale temperatuur waarop je kleding mag wassen, staat altijd aangegeven in het etiket. Was kleding zeker nooit op te hoge temperaturen. Voor veel stoffen is 30 graden meer dan voldoende. Dat is ook nog eens beter voor het milieu. Zit er een vlek in kleding? Gebruik dan liever vlekkenreiniger voor je wasbeurt in plaats van de kleding op een heel hoge temperatuur te wassen. 

4. Behandel wollen kleding met zorg
Kleding van wol vraagt om een iets andere behandeling dan andere stoffen. Wol heeft de mooie eigenschap dat het zichzelf schoonmaakt, dus het is niet nodig om wollen kleding vaak te wassen. Was wol altijd op 30 graden, bij voorkeur op een wolwasprogramma. Met de hand wassen kan ook, maar let ook in dat geval op dat je de kleding niet te heet wast. Daarvan kan wol namelijk gaan krimpen. 

Laat wollen kleding overigens liever niet uithangen. Dat is namelijk niet goed voor de stof. Je kunt wollen items beter in de kast leggen.

5. Trek pillen van wol niet los
Ook goed om te weten over wollen items: deze willen nog weleens gaan pillen. Trek in dat geval nooit een pil los. Op die manier trek je namelijk de wolvezel kapot. Gebruik in plaats daarvan liever een pillentondeuse om de wol netjes te houden. Dat werkt beter en zo bescherm je de stof. 

6. Behandel kwetsbare items op de juiste manier
De ene stof is kwetsbaarder dan de andere. Zo worden blouses soms gemaakt van een dunne stof die niet goed kan tegen het harde ronddraaien van de wasmachine of tegen wassen op hoge temperaturen. Was kwetsbare items daarom altijd op 30 graden en laat ze zeker niet te hard centrifugeren. Ook kun je dit soort items het beste nat laten opdrogen. Dan drogen ze het mooist op.

7. Stoom of strijk viscose crèpe
Heb je een item van viscose crèpe gekocht? Dan moet je dit item een wat andere behandeling geven dan kleding van andere materialen. Stoom of strijk deze items direct na het wassen. Op die manier krijgen ze hun oorspronkelijke vorm terug. 

8. Was een leren broek op een wolwasprogramma
Raar maar waar, een leren broek kun je het beste wassen volgens een programma voor wolwas op 30 graden. Stop de broek na het wassen 10 minuten inw de droger en laat hem daarna bij voorkeur hangend opdragen. Dan blijft de broek het langst mooi.

9. Behandel vlekken snel met vlekverwijderaar
Is er een vlek op een van je kledingstukken terechtgekomen? Geen nood! Vaak kom je een heel eind door de vlek zo snel mogelijk met vlekverwijderaar te behandelen. Dit helpt meestal om de vlek er goed uit te krijgen en is beter dan de vlek te laten opdrogen of deze later in een wasbeurt te verwijderen. 

10. Hang kleding die snel kreukt op
Kleding kan gemaakt zijn van een rekbare stof of juist van een stof die snel kreukt. Dat maakt ook uit voor hoe je kleding het beste kunt bewaren. Kleding van rekbare stoffen kun je het beste opgevouwen bewaren. Als kleding snel kreukt, is het beter om deze op te hangen in de kast. Dat geldt bijvoorbeeld voor veel blouses van makkelijk kreukbare stof. 

Heb je een andere vraag? Laat het weten!
Heb je een vraag over het onderhoud van een item dat je bij ons hebt gekocht? Of wil je meer weten over bepaalde wasvoorschriften? Laat het ons gerust weten via onze WhatsApp-service .Stuur hiervoor een appje naar 06 – 25 51 86 12.Bellen naar 033 – 298 01 65 of langskomen in de winkel kan natuurlijk ook.

Wij helpen je graag! Want dat jij veel plezier beleeft aan je aankoop en in je nieuwe kleding kunt stralen – het liefst zo lang mogelijk, is voor ons het allerbelangrijkste! 

Liefs,
Maggy 

2 reacties op “10 tips voor het verzorgen van je kleding

  1. Marie de Jonge zegt:

    Bedankt voor het delen van de tips om mijn kleding zo goed mogelijk te verzorgen. Ik gebruik op dit moment maar een soort wasmiddel en denk ook dat het beter is om verschillende opties voor materialen te hebben. Ook zal ik in het vervolg voorzichtiger zijn met strijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *