Ken je het gevoel dat iemand je iets gaat zeggen wat je liever niet wilt horen? Dat gevoel had ik al een tijdje. En het bleek te kloppen. Op een dag kwam Anja naar me toe. Anja – de storecoach die al 18 jaar bij MAGGY’S werkt, die MAGGY’S ademt, en die altijd voor, achter en naast me staat – gaat haar hart volgen. Binnenkort verruilt ze haar werk als Mooimaker voor de rol van verpleegkundige in de ouderenzorg. En dat vind ik prachtig!

Eerlijk, natuurlijk heb ik moeten huilen, omdat ik haar zo ga missen. Ik ben verdrietig geweest, omdat ze zo belangrijk voor me is. En er is ook heus paniek geweest, omdat ze zo veel klanten kent (soms beter dan ik).

Toch begrijp ik haar, omdat ik weet dat je altijd moet luisteren naar de stem van je hart. Dat is niet altijd de meest comfortabele keuze, soms zelfs een totaal onbekend pad. Maar als – zoals bij Anja – je hart luider spreekt dan je verstand, dan ben ik trots als je daarnaar durft te luisteren. Ik ben trots op Anja. Ik zie dagelijks hoeveel liefde er nodig is voor onze ouderen, doordat mijn mama lijdt aan Alzheimer. Hoe mooi is het dan om te weten dat “mijn” Anja haar liefde aan ouderen gaat geven.

Sweet memories

Tegelijkertijd ga ik mijn paradijsvogel ontzettend missen. Samen kunnen we een boekenplank vol avonturenbundels schrijven. Over zoektochten, successen, immens hard werken, teams bouwen, leiderschap en waardevolle inzichten. Samen leerden we van de mensen die op ons pad kwamen. Samen maakten we plannen, doorstonden we verbouwingen en verhuizingen, beleefden we modeshows op allerlei locaties, en wonnen we vier prijzen. Samen werkten we soms tot diep in de nacht om de winkel op orde te krijgen.

We hebben samen emmers gevuld met tranen van het lachen, maar ook met tranen van verdriet en pijn. Samen werden we nooit moe omdat we elkaar positieve energie en vertrouwen gaven. Dank je wel voor alles, lieve Anja!

Dankbaar en trots

Wat ga ik mijn kleine strijder missen. Dapper, moedig, eigenzinnig en liefdevol. En jullie, lieve klanten van me, wat zullen veel van jullie haar ook gaan missen. Om haar modegevoel, om haar eigenzinnigheid, om haar smaak en gewoon om wie ze is.

Toch overheerst binnen ons team het gevoel van dankbaarheid en trots. Dankbaar dat we samen aan een team mochten bouwen dat staat als een huis. Trots dat we een hecht, bijzonder en deskundig team van Mooimakers zijn. Met elkaar maken we het verschil. Elke dag weer. Ook al gaan we Anja heel erg missen, we hebben vertrouwen in de nieuwe periode die komen gaat met vertrouwde én nieuwe collega’s – stuk voor stuk kanjers – die ook staan te popelen om jou met hun deskundige en eerlijke advies te helpen.

Kom langs om Anja gedag te zeggen

Anja is nog tot en met december bij ons. Kom dus zeker voor die tijd nog eens langs en geniet nog even van haar. Ook helpt ze je tot en met december graag bij het kiezen van een andere Mooimaker die het beste bij jou past. En heb je een vraag of suggestie voor ons? Laat ook dat zeker weten, zodat wij als team weten wat jij nodig hebt.

Liefs,

Maggy

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

8 reacties op “Volg je hart

 1. Patricia zegt:

  Lieve Anja ik ga jou zeker missen, vooral om de persoon die jij ben, lief, heerlijk, medelevend… en nog zoveel meer.
  Maar ik zou je zeker nog er en der zien, en jij kies voor jou en dat is het alle belangrijkst , het ga je goed ?

 2. Salon Yvonn zegt:

  Heel mooi je gevoel omschreven, wat goed dat je dit deelt. Je houd echt van haar, zo mooi om te lezen. En begrijpelijk! Heel veel succes Maggy en Anja!

 3. Marieke van Slooten zegt:

  Ik heb Anja voor het eerst ontmoet toen ik in de winkel kwam omdat ik een sollicitatie had. Anja heeft me uiteraard heel goed geholpen. Maar het fijnste was, dat ze me heel veel zelfvertrouwen heeft gegeven en een positief gevoel. Ik zou gewoon aangenomen worden, punt uit!! En dat gebeurde ook zo:)
  Ik zal Anja dus niet snel vergeten. En we zullen haar allemaal missen en wat fijn dat zij nu met al haar positieve energie op een andere manier voor mensen mag gaan zorgen. Heel veel plezier en succes Anja!

 4. A.M. Zoet zegt:

  Wat heb je dat mooi verwoord en wat fijn dat je dit met ons deelt. En ja, ik begrijp dat jullie haar zullen gaan missen, maar ik bewonder haar overstap naar de zorg, waar zulke personen hard nodig zijn!
  Het lukt ons helaas niet om deze week nog op de aangegeven dagen afscheid van haar te nemen. Welke dagen is Anja na Kerst nog aanwezig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *