Ieder gezin heeft zo zijn eigen tradities en rituelen. Een ritueel dat ik zowel thuis als binnen ons bedrijf heb geïntroduceerd, is het “rondje van dankbaarheid”. Ik geloof in de kracht van dankbaar zijn en dat ook uitspreken. “Waar ben jij dankbaar voor?”, is een vraag die ik dan ook regelmatig stel. Een vraag die verrassend mooie gesprekken oplevert over dankbaarheid voor kleine dingen waar je niet altijd bij stilstaat.

Een vraag met grote impact

Afgelopen december maakte ik een zakelijke trip naar Berlijn en kocht namens de groep een cadeautje voor onze reisleider. In een opwelling gaf ik het cadeautje door aan de persoon die naast me stond. Ik legde uit wat de bedoeling was (namelijk dat degene die het cadeautje in handen heeft, zegt waar hij dankbaar voor is en het weer doorgeeft aan de ander die ook weer zijn dankbaarheid uitspreekt). We waren met een groep (mannen) en als vanzelfsprekend deed iedereen mee. Het was mooi om te zien wat voor impact die woorden van dankbaarheid op onze reisleider hadden. Hij was stil, onder de indruk en geraakt voor zo veel uitgesproken dankbaarheid. Je dankbaarheid uitspreken heeft duidelijk impact op de ander. En die impact is soms belangrijker dan we denken.

Mijn dankbaarheid

Ook ik heb veel redenen om dankbaar te zijn. Ik vind het namelijk niet vanzelfsprekend dat ik gezond ben en een heerlijk gezin heb. Ik ben dankbaar voor mijn lieve familie, fijne vrienden, dierbare vriendinnen die er altijd voor me zijn. Daarom wil ik nu, aan het einde van dit fantastische jaar, even stilstaan om mijn rondje van dankbaarheid met jullie te delen.

Ik ben dankbaar voor jullie, lieve klanten en trouwe volgers. Ik vind het niet vanzelfsprekend dat jullie naar ons toe blijven komen. Ik ben dankbaar voor de mooie gesprekken die ik met velen van jullie heb en voor het vertrouwen dat jullie ons geven. Ook ben ik intens dankbaar voor mijn team, sterke meiden die met hart en ziel werken voor mijn bedrijf. Ik ben dankbaar voor mensen die er (vaak op de achtergrond) altijd voor me zijn, me adviseren en die me feedback geven. En zo kan ik nog veel meer opnoemen waar ik dankbaar voor ben.

Count your blessings

Zoals de Engelsen zo mooi zeggen: count your blessings. Oftewel, tel je zegeningen. Gebruik deze dagen voor kerst om eens stil te staan bij al jouw zegeningen. Waar ben jij blij mee of dankbaar voor? Laat dat tot je doordringen en – nog mooier! – deel het met de mensen om je heen. Het geeft jou rijkdom, laat een ander soms groeien en doet je beseffen hoe rijk je bent.

Ik wens je mooie, gezellige dagen toe, waarop je meer dan 

ooit beseft hoeveel je hebt om dankbaar voor te zijn.

En als je alleen bent of zorgen of verdriet kent, weet dan dat ik – en met mij vele mensen – aan je denken en om je heen staan.

Liefs,

Maggy

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

13 reacties op “Rondje van dankbaarheid

 1. Patricia Duijst zegt:

  Mooi!!! Dankbaarheid echt iets wat ik probeer te zijn iedere dag, niks is vanzelfsprekend en dat moeten wij met z’alles bewust er van zijn.
  Heel mooi mens ben jij!
  Fijne fesdagen?

 2. Corine zegt:

  Wat een mooie en oprechte blog. Fijne feestdagen voor jou en je naasten. Dankbaarheid dat wij naar je winkel kunnen en mogen komen en zo fijn worden geholpen.?

 3. Alie zegt:

  Zo’n rondje van dankbaarheid is altijd veel meer, als gebeurtenissen die minder goed verlopen, als iedereen aan het einde van zijn dag daarin een balans opmaakt, zul je het telkens weer beamen ?

 4. Tonny van Noordenburg zegt:

  Wat heb je het weer prachtig gezegt maar ik ben jou ook dankbaar voor de hartelijke woorden en een lieve lach.
  Ik wens jou Wouter en de 2 jongens fijne liefdevolle feestdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *