Terugblikken is niet echt mijn ding. Ik houd van vooruitkijken en plannen maken. Toch weet ik als geen ander dat het goed is om even stil te staan en te kijken naar wat er is gebeurd. 

Waar een deur sluit, gaat een andere deur open
Dit jaar gaf me het gevoel dat ik een startende ondernemer ben. Raar toch?! Ik ben al ruim 20 jaar ondernemer en heb voor- en tegenspoed gekend en meerdere crisissen meegemaakt. Maar dit jaar overtrof al die eerdere gekke jaren. Niets kon blijven hoe het was en niets was zeker. Deuren sloten (ook letterlijk!) en andere (digitale) deuren gingen daarvoor in de plaats open. 

Dat was spannend, maar toch ook best leuk. Meer dan ooit voelden we de behoefte om innoverend en spraakmakend te zijn. Iets wat helemaal past bij het MAGGY’S-DNA: aanpassen, kansen zien en doorpakken! En soms moesten we al onze moed bij elkaar rapen om aan een mega-spannend nieuw avontuur te beginnen!

Het digitale modespektakel
Onze modeshow kon niet doorgaan. Balen – tuurlijk. Maar we besloten het om te draaien. Wat kunnen we wel? Een online modespektakel met een livestream-verbinding – dat moest het worden! Was het een simpel alternatief, die digitale modeshow? Nee, dat zeker niet! Het was een MEGA-klus zeg maar gerust een militaire operatie. Alles was nieuw, niemand had het ooit gedaan. Betalen om op je computer naar een show te kijken? Veel mensen verklaarden me voor gek. Maar ik vond “avonturiers” die er net als ik in geloofden. Tijdens de livestream keken zoveel mensen dat de stream overbelast raakte. Terwijl ik je dit schrijf krijg ik nog steeds kippenvel. Die avond, die show; het was een succes waar ik nooit van had kunnen dromen. Die avond, op dat magische startmoment van de online modeshow, wist ik het zeker: ik ga de digitale wereld betreden!

Jou blijven inspireren
Er waren meer bizarre, mooie en soms ook gekke momenten. In april werd ik 50 jaar. Oh wat had ik daar moeite mee! Maar ik weet dat ik elk moment en elke verjaardag moet vieren en dus organiseerde ik een groot feest. Stiekem baalde ik er flink van dat het feest door “Mr. C.” niet door kon gaan. 

Tegelijkertijd bleven we zakelijk gezien kijken naar wat er wél kon. Privé-shopsessies op afspraak tijdens de eerste lockdown. En even later shoppen op 1,5 meter afstand. Mondkapjes gingen tot onze standaarduitrusting behoren en we schrobden en boenden ons een slag in de rondte. Alles om op een veilige manier open te kunnen blijven en jou te kunnen blijven inspireren. 

Van anti-digitaal naar een eigen webshop
Jarenlang moest ik niets hebben van online. “Winkelen doe je niet vanaf een plaatje”, heb ik al die tijd geroepen. Maar ik kwam op mijn mening terug, ik had gewoon koudwatervrees durf ik nu te zeggen. Door de digitale modeshow wist ik dat ik een webshop moest bouwen en ik wist ook dat ik dat kon! 

Zo startte ons nieuwe avontuur: SHOPMAGGYS.NL. Ik vond een digitale partner in crime; Patrick. Een unieke gast die in korte tijd een webshop heeft gerealiseerd met het DNA van MAGGY’S. En dit is pas het begin van onze ambitieuze, digitale plannen!  We sluiten het jaar af met tijdelijk gesloten deuren van de winkel, maar met een goed gevulde webshop die boven verwachting draait. Nu – eind december – staat bijna ons hele winkelassortiment online. Onze Mooimakers bezorgden in het hele land outfits aan huis en we stuurden met heel veel liefde en plezier kleding naar alle hoeken van Nederland. Wat de post niet kon, konden mijn meiden wel!

Resumé
Ik heb dit jaar mogen ervaren hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben met expertise voor mijn vak en liefde voor mijn bedrijf. Mensen die, net als ik, geloven in jezelf onderscheiden en niet bang zijn voor het onbekende. 

2020, wat een jaar! Ik ben trots en dankbaar voor alle kansen die dit bizarre jaar ons heeft gegeven. Dankbaar voor mijn Mooimakers die van dat alles een succes maakten en met man en macht hebben gewerkt. Dankbaar voor Patrick die een webshop wist te maken. Dankbaar voor mijn lieve gezin die mij onvoorwaardelijk steunde. Dankbaar voor Astrid van Gorp en haar crew; niets was te gek! Dankbaar voor betrouwbaar advies van Wijnant. Immens dankbaar voor mijn bijzondere strategische partner Maaike Bruggeman. Met elkaar hebben we geleerd om te surfen op de golven van de nieuwe tijdsgeest. 

En wat ben ik dankbaar voor jou – als trouwe klant, volger of webshopbezoeker -. Ik heb immens veel betrokkenheid en liefde van jullie mogen ervaren. Dat voelt bijzonder. Ik schrijf deze woorden nu op de laatste dag van dit jaar om 16.58 en ga naar huis met een grote glimlach op mijn lippen. We gaan op naar een mooi 2021 met hopelijk minder spanning, meer gezondheid en meer vrijheid voor ons allemaal. Ik wens jou een fijne jaarwisseling toe. 

Laat 2021 een jaar van gezondheid, hoop, liefde en dankbaarheid zijn. En een jaar waarin letterlijk en figuurlijk weer deuren voor ons allemaal opengaan. 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

2 reacties op “Maggy’s 2020 in vogelvlucht: “zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder”

  1. Tonny zegt:

    Ja het was horror haar voor jullie je hebt je er goeddoorheen geslagen zullen wij 2020 maar gauw vergeten fijne jaarwisseling met je fijne gezin knuffels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *