Zo bloot mogelijk?

De eerste zomerse dagen zijn er weer. Maar wát trek je aan als het zo warm is? Veel dames hebben de neiging om zo min mogelijk kleding aan te trekken als de zon aan de hemel staat. ‘Lekker koel’ denk je misschien; toch is het beter om niet al te bloot naar buiten te gaan. Want hoe gek het ook klinkt; wist je dat je het juist warmer krijgt als de zon direct op je huid kan komen? Je blote lijf warmt dan namelijk veel meer op dan wanneer je een luchtige outfit aan hebt.

Als ik afgelopen week op straat kijk, dan huilt mijn modehart soms. Teveel zie ik blote tops en jurkjes die absoluut niet flatteren. Juist tijdens mijn zomerinkoop besteed ik veel aandacht aan outfits waar je een hele zomer mee kunt flaneren in de zon en waar je verzorgd en stylish in bent -ook tijdens hoge temperaturen-. 

Wat kies je dan bij warm weer?

In de winter draag je waarschijnlijk een warme wollen trui om jezelf warm te houden; in de zomer ben je juist op zoek naar verkoelende materialen. Dat een leren rokje of een synthetisch jurkje niet tot die categorie behoren, weet je waarschijnlijk al. Welke materialen zijn dan wél verkoelend? Deze drie sowieso!

Katoen
Katoen is één van mijn favoriete materialen bij warm weer. De stof staat bekend om het ademende effect en vangt nauwelijks hitte op. Ideaal om je koel te houden op warme dagen! Nog een mooie bijkomstigheid: katoen trekt vocht weg, waardoor je minder kans hebt op vervelende zweetplekken. Een katoenen top mag dus absoluut niet in je zomergarderobe ontbreken.
Linnen
Linnen is een echte zomerstof en is heel geschikt om je koel te houden. De stof laat lucht door en neemt vocht op. Dat maakt linnen misschien wel de meest koele stof op dit lijstje. Deze zomerstof wordt ook veel gebruikt voor heren- en damespakken, zodat je lekker luchtig naar kantoor kunt. En ja, linnen kreukt. Je moet het dus bijna altijd even strijken (alhoewel hier ook andere foefjes voor zijn).
Zijde
Luxe zijde kledingstukken zijn dan misschien niet goedkoop, maar wel heerlijk verkoelend bij warm weer. De gladde, zachte stof geeft je een zwierig gevoel en voelt zijdezacht aan op de huid. Let wel op dat je een echt zijde kledingstuk koopt en geen namaakvariant van een synthetische stof. 

Ga voor de juiste kleur kleding bij warm weer

De meesten zeggen dat je met witte en lichte kleding koeler blijft dan met donkere kleuren als zwart en blauw. Klopt dat echt? De meningen hierover zijn verdeeld. 

Het blijkt dat donkere kleuren inderdaad meer warmte absorberen dan lichte kleuren. Een wit shirt geeft meer verkoeling omdat het licht van wit de zon weerkaatst. Ook kleding met een heldere kleur zou meer warmte tegenhouden. Maar geloof me: een heerlijk linnen of katoenen item in zwart draagt óók luchtig.

Voor wie een excuus zoekt om nieuwe kleding te kopen: een oud shirt biedt minder bescherming dan een nieuw shirt. Een extra reden om je zomergarderobe aan te vullen!

Kies de juiste pasvorm 

Een strakke jurk staat dan misschien elegant, bij tropische temperaturen raad ik het niet aan. Doordat de stof strak om je lijf valt, gaat het al snel tegen je lichaam aanplakken. Met als gevolg dat je overmatig gaat zweten. 

Overigens kun je alle strakke kleding bij warm weer beter in de kast kan laten liggen. Kies liever voor wijde en luchtige items om zo koel mogelijk op pad te gaan.

Vergeet je benen en voeten niet

En als laatste een persoonlijke note: verzorg ook je voeten, lak je nagels en smeer je benen in met bodylotion. Een kleine moeite maar het ziet er meteen zo veel verzorgder uit. En zeg eens eerlijk: je voelt je toch ook mooier als je voeten en benen netjes verzorgd zijn?

Heb jij hulp en eerlijk advies nodig over wat jij de komende zonnige dagen kunt aantrekken? Kom gezellig langs, we staan voor je klaar. Geniet van de zon en hopelijk tot in de winkel!

Liefs, Maggy

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.

Een reactie op “Zo bloot mogelijk?

  1. Lia zegt:

    Dank je wel, Maggy, voor dit fijne stukje. Een mooi pleidooi voor luchtig in plaats van bloot, en bruikbare tips. Leuk om te lezen en inspirerend.
    Groetjes, Lia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *