We kunnen je heel melancholisch mee terugnemen naar de belevenissen van het afgelopen jaar zoals onze Fashion Bingo, modeshows, Spread-the-love event of alle andere heerlijke shopdagen en personal-shopping afspraken. Veel liever kijken we met je vooruit. Hoe gaan we samen in 2023 nog meer liefde aan jouw garderobe toevoegen?

Want dat is waarvoor wij elke dag met heel veel passie onze winkeldeuren openen en met liefde en heel veel kennis voor jou klaar staan. Ik besteed extreem veel aandacht aan mijn inkoop omdat ik altijd op zoek ben naar de parels die net even anders zijn. Mooie, bijzondere, unieke  en vooral ook duurzame items. En ook in het nieuwe jaar heb ik weer een geweldige collectie samengesteld met items die 100% bij je passen, in welke situatie dan ook. Items die je een on-top-of-the-world gevoel geven en die net even anders zijn. Wij geloven -meer dan ooit in STIJL -een stijl die bij je past. Weg dus met die trends die zo vluchtig zijn.

Liefde voor mooie outfits en kleding is wat ons bindt.

Liefde voor de juiste pasvorm, mooie stoffen en nieuwe technieken. Stijlvol, tijdloos en duurzaam. Je outfit is een verlengstuk van “wie jij bent” en dat kan op goede en slechte dagen je humeur versterken. Ons vak als Mooimakers is niet alleen om jou voor dat ene event een fantastisch gevoel te geven. Maar elke dag wanneer je die kledingkast weer openslaat.

En nee, dat dit niet gemakkelijk is, dat horen wij vaak. Dit kan omdat je misschien nog veel items in de kast hebt die ‘mwah mwah’ zijn. Een broek die de eerste paar keer goed zat maar je nu niet meer draagt want: ‘mijn billen lijken toch wel breder in dit model’. Die dure jas waarbij je tijdens het dragen telkens denkt: ‘ik kan hem alleen dragen na een weekje zon op het gezicht’. Of die eindeloze stapel t-shirtjes die heel tof voelden in de winkel maar je nu niet draagt want; het is toch niet helemaal mij.

Gezien een nieuwjaar een mooi startpunt is voor ander gedrag. Vandaag een aantal tips (vanuit liefde) om je kledinggedrag eens goed onder de loep te nemen omdat we samen naar een next level willen en jouw droomgarderobe dichterbij is dan ooit.

Dus hierbij een aantal regels die je kunt toepassen in 2023. Mind you, als je hulp nodig bent zijn wij er natuurlijk als jouw ‘Angels-in-warderobe-crisis’

Verhouding 3:1 ALTIJD

De gulden regel voor een kast waar je oneindig veel outfits uit kunt trekken, is om minimaal 3 bovenstukken op 1 onderstuk te kunnen combineren. Een broek of rok kun je super gevarieerd dragen wanneer je deze style regel in acht neemt. Zorg voor diversiteit -dan bedoel ik kies niet 3 truien op 1 onderstuk-. Probeer te variëren; de ene keer een blazer met een mooie top, de andere dag een mooie trui en bedenk ook zeker voordat je gaat winkelen “wat heb ik thuis wat ik nog op dit onderstuk kan dragen”. Dus: weet wat er in je kast ligt.

Lose the what-ifs

Twijfel items blijven vaak het langste liggen in je kast. Met de nadruk op liggen want na een tijdje belanden ze ergens onderin een hoekje omdat je ze wel ziet en verplaatst. Maar ze nooit gedragen, gewassen en opgevouwen weer hun weg terugvinden. Deze items nemen de plaats in van items die je wel graag zou willen dragen omdat ze nu eenmaal beter bij je passen. Ga echt alleen voor 9’s en 10-en. (zie deze blog) Dus verzamel die what-ifs en geef ze een nieuwe bestemming.

Meten is weten

Een nieuw jaar is een perfecte meetperiode voor welke items je kast rijk moet zijn en welke items nu echt een tweede leven verdienen. Spit je kast eens goed door en kijk welke items je het hele jaar niet hebt gedragen. Bedenk dan of dit is omdat het weer het niet toeliet of omdat jij het simpelweg niet graag draagt. Is het antwoord twee? Vinted, Marktplaats, Dress-for-Succes of een tweede hands winkel is hun nieuwe bestemming.

Investeer in tijdloze basics

Investeer in goede basics. Denk aan een goede witte blouse, een denim en een mooie blazer. Daarnaast zijn accessoires zoals een handtas en schoenen ook een perfecte toevoeging aan je outfit. Basics doen zoveel goed aan je kledingkast en kun je met alles combineren. Zo heb je eindeloze opties en looks en hoef je niet te lang na te denken voor een outfit. Door de juiste basics in je kast te hebben, zal je waarschijnlijk ook minder impulsaankopen doen. Shop niet veel, maar shop bewust.

Vraag om advies

Ik durf je te garanderen dat mijn Mooimakers en ik experts zijn om originele, goed te combineren en toffe sets voor je samenstellen die je zelf niet zo snel uit het rek pakt. Wij kennen de collectie, trainen ons een slag in de rondte en weten wat bij je past. En met de expertise van onze Mooimakers halen we je uit jouw comfortzone  -als je dat wilt-. En geloof me; dat wil je. Je mag erop vertrouwen dat wij pas tevreden zijn als we de sprankeling in je ogen zien en we zelf trots zijn op hoe jij eruitziet.

We wensen een frisse start van 2023 voor jou én je kledingkast. Ook in het nieuwe jaar staan we weer voor je klaar om jou te helpen bij het vinden van jouw stijl, je te adviseren en je te laten stralen. En voel je ook altijd welkom om inspiratie op te doen, een kopje koffie te komen drinken; vinden we gezellig.

Heel veel liefs,

Maggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *