Binnenkort barst er een nieuw SHOP-seizoen los en we zouden MAGGY’S niet zijn, als we je hiervoor niet zouden voorbereiden. Want als de dagen langer worden en de zon zich vaker gaat laten zien, moeten de wollen truien ruimte gaan maken voor frisse voorjaarskleding en veel kleur.

Maar hoe bereid je jouw kast voor op een nieuw seizoen?

Zo’n voorjaarsschoonmaak is heel goed om de status van je garderobe eens onder de loep te nemen. Vragen die je tijdens zo’n schoonmaak moet stellen zijn:

  • Representeert mijn kast nog mijn persoonlijke stijl?
  • Passen deze items bij hoe ik mezelf graag zie?
  • Straal ik wanneer ik deze items draag?

Voor de kledingstukken die je langer dan een jaar niet hebt gedragen is er een betere plek (Vinted / Dress for Success). De ruimte die deze in nemen in de kast maar vooral je hoofd kunnen we niet anders noemen dan; ballast. Creëer daarom vijf stapels en verdeel zo je items.

Stapel 1: Kledingstukken die ik vaak en graag draag.

Stapel 2: Kledingstukken die ik alleen draag in het najaar en de winter.

Stapel 3: Kledingstukken die ik mooi vind maar weinig draag.

Stapel 4: Kledingstukken die ik al langer dan een jaar niet heb gedragen.

Stapel 5: Kledingstukken die niet meer passen.

Begin met stapel 1 en hang/leg deze kleding terug in je kast nadat je deze even lekker hebt uitgesopt. Kijk naar de items en maak een lijstje van de items die je hier mist. We doelen hier op key-items als een zwarte (leren)broek, een goede pantalon, een witte blouse, een blazer. Bewaar de lijst op je telefoon zodat je deze altijd paraat hebt als je gaat shoppen.

Ga dan verder met stapel 3 en bekijk elk item aandachtig en stel jezelf de volgende twee vragen:

  • Vind ik het item mooi omdat het mooi stond op het model in de winkel?
  • Vind ik het item mooi omdat ik mij hier goed in voel?

Vind je het item mooi omdat het tijdens het shoppen zo leuk stond op het model in combinatie met de andere items? Grote kans dat je het item nog nooit gedragen hebt. Vraag jezelf af of dit item wel echt bij je past. Is dit kledingstuk een 9 of 10 waard in jouw ogen?

Als het een kledingstuk is waar jij je goed in voelt maar je het toch weinig draagt, dan mis je vaak items waarmee je dit goed kan combineren. Dit is de stapel die je de volgende shoptrip mee moet nemen naar MAGGY’S. Onze Mooimakers helpen je graag dit item weer op je nummer 1 stapel te krijgen. Dit scheelt in je shopbudget en waarom zou je een mooi item alleen in de kast laten liggen?

Stapel 4 kan je budget opleveren voor deze nieuwe items. Waarom ruimte bezet houden met kledingstukken die je nooit draagt? Heb je het langer dan een jaar niet gedragen? Verkoop het via Vinted en zet de opbrengst apart voor je volgende shoptrip.

Voor stapel 2, zoek een plekje waar de kledingstukken voor volgend seizoen droog en veilig opgeborgen kunnen worden. Hang het niet in je alledaagse kast vooraan waar je er elke dag de komende 6 à 7 maanden doorheen moet graven. Tip: investeer in opbergbakken die onder het bed of boven in de kast gezet kunnen worden. Zo hou je jouw wintergarderobe gescheiden van je voorjaar/zomer items.

Ben je na het ‘preppen’ klaar om je kast aan te vullen met items die zorgen dat je elke dag met een stralende lach je kast opendoet en je lekker kunt mixen & matchen? Hier nog een paar tips voor je eerstvolgende shoptrip.

  1. Zorg ervoor dat je weet wat je al in je kast hebt liggen. Zo voorkom je dat je dubbele aankopen doet of een vijfde donkerblauwe broek koopt i.p.v. een broek met een lichte wassing. Maak een lijstje in je telefoon van items die missen in je kast of die je graag wilt vervangen voor een nieuw model.
  2. Koop alleen iets waar jij je écht jezelf in voelt. Een kledingstuk (en jijzelf uiteraard ook) zijn het waard om een 9 of een 10 verdienen.
  3. Neem items mee naar de winkel die je mooi vindt maar te weinig draagt. Vraag advies! Soms kan het moeilijk zijn om het juiste item te vinden of keuzes te maken. Wij staan altijd klaar om je te helpen en je te verrassen met een te gekke outfit.

We hopen dat je door het toepassen van deze tips dichterbij die droomgarderobe bent gekomen. Wil je toch graag een keer één op één sparren met een Mooimaker en je garderobe anders inrichten? Dat kan! Wist je dat je gratis een Personal Shopping sessie kunt boeken via onze website? Onder het genot van een hapje en drankje gaan wij er dan voor zorgen dat jij dit voorjaar straalt als nooit tevoren. 

BUY LESS / CHOOSE WELL / MAKE IT LAST

See you at MAGGY’S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *