Het succes van MAGGY’S is te danken aan de inzet van ongelooflijk veel mensen. Daarom verdienen zij in ons verjaardagsjaar een spotlight moment. Vandaag stellen we je voor aan Anja Muijs, al 17,5 jaar werkzaam bij MAGGY’S, waarvan 12 jaar als store manager.

Hoe lang ben jij al werkzaam bij MAGGY’S?

“Alweer 17,5 jaar! Mijn jongste dochter was 3 en ik wilde weer gaan werken. Ik zocht een baan die me uitdaging bood. Toen kwam de advertentie van MAGGY’S voorbij. Er waren veel kandidaten voor deze functie, maar ik zat bij de 2e selectie ronde! Tijdens het 2e gesprek zei ik tegen Maggy: “Als je mij niet aanneemt, dan krijg je daar echt spijt van.” Ik schrok van mezelf, maar Maggy viel als een blok voor deze daadkracht.”

Hoe is je carrière verlopen?

“Ik begon met 2 dagen werken en daar kwamen steeds meer dagen bij. In 2006 zijn we met ons team gestart met een opleidingstraject. Een pittige periode met als doel persoonlijke groei en teamontwikkeling.  Op een avond kwamen we weer bij elkaar, maar het voelde anders. De sfeer was bijzonder en ik voelde dat er iets stond te gebeuren. En ja hoor, Maggy nam plaats in het midden van de kring en diende haar ontslag in (hoorde natuurlijk bij de opleiding maar dat wisten we toen niet). Heel even was het alsof er een bom ontplofte, er was paniek. We wisten niet hoe te reageren en waren stil. Na enkele minuten stond ik op en zei: “Oké, geen paniek. Ik zal zorgen dat MAGGY’S blijft draaien, maar jullie moeten me helpen, we gaan dit met elkaar opvangen”. Die avond herinner ik me als de dag van gisteren, het was zo intens en het werd duidelijk hoe sterk we als team zijn. Die avond promoveerde ik mezelf dus eigenlijk en tot op de dag van vandaag ben ik storecoach van een fantastisch team. Mooi dat je in onze winkel je talent mag inzetten in dat waar je goed in bent. Moet je je voorstellen dat ik vroeger vleeswaren sneed en nu storecoach van MAGGY’S ben!”

Wat is volgens jou het geheim van MAGGY’S?

“Bij MAGGY’S doen we alles, echt alles met liefde. We hebben liefde voor onze klanten, liefde voor ons vak en liefde voor elkaar. Dat voel je als bezoeker van onze winkel. Als team zijn we een bonte mix van persoonlijkheden en vullen we elkaar goed aan. Je kan hier volledig jezelf zijn. En als er iets is, zijn we er voor elkaar. Het heerlijke is dat we een soort mannenteam zijn, er is nooit gedoe of getut; houden we niet van. Wel houden we ervan om dingen uit te spreken. Een mooi voorbeeld daarvan is ons ‘rondje van dankbaarheid’. Dat is ons teamritueel. We staan dan even stil en benoemen waar we dankbaar voor zijn, waar we van genieten; gewoon om even stil te staan bij alles wat we hebben.”

Kun je een leuke herinnering delen?

“Zoveel! Tijdens borrels halen we weleens herinneringen op en dan rollen de tranen van het lachen over onze wangen. Er gebeurt hier zoveel, het is nooit saai bij ons.”

“De meest indrukwekkende herinnering was de verhuizing naar de grote winkel. Het pand zou opgeleverd worden maar toen de aannemer failliet ging in de crisis, werd er beslag gelegd op het nieuwe pand. Maggy ging in haar eentje in het pand zitten als een soort barricade. De paniek die er toen was kan ik nog steeds voelen, alle plannen en ambities konden op dat moment zomaar uit elkaar klappen. Dat waren angstige uren.”

“En natuurlijk de herinnering met de grootste impact en de kroon op ons werk; het halen van twee felbegeerde Retail Jaarprijzen. De weg ernaar toe was zwaar: klantonderzoek, tientallen mysterieshoppers, stemmers, jurybezoek. Het was een jaar van keihard vechten en vooral presteren. Maar we zaten bij de laatste 3! Op 14 november gingen we met ons hele team naar het Spant in Bussum allemaal in prachtige galajurken met de zenuwen gierend door onze lijven. Tijdens de bekendmaking stond ik op het podium naast Maggy en ik zag onze naam op het briefje van de jury staan. Ik stootte Mag aan maar die was in trance en niet aanspreekbaar. En toen wonnen we! We Wonnen! Niet 1 maar allebei de hoofprijzen waren voor ons! Hysterisch waren we. We vergaten alle protocollen, stonden we daar te springen en te dansen in onze galajurken! Ik zou zo weer terug willen naar die avond.”

“Ik kan uren vertellen over onze hoogtepunten, verbouwingen, trainingen, modeshows en bijzondere events. En niet te vergeten onze teamuitjes, die zijn fenomenaal! Elk jaar overtreft het jaar ervoor.”

Waarom bewonder je Maggy?

“Maggy is eerlijk en direct. Ze gaat voor je. En neemt je zoals je bent. Ze heeft het talent om je goede kwaliteiten naar boven te halen, zodat je kunt schitteren. ‘Shinen’, zoals wij zeggen. Ik tel al mijn zegeningen en daar is Maggy er 1 van. “I love you tot he moon and back”, zeg ik ook altijd tegen haar. Waarop zij dan aanvult: “En tot achter het behang.” Hahaha.”

Wat wens je Maggy toe?

“Heel veel liefde, geluk en gezondheid met allen die haar lief zijn.”

Maggy over Anja:

“Anja is MAGGY’S! Ze staat achter me, begrijpt mijn keuzes, ondersteunt me, corrigeert me. Ze is er altijd voor me en dat geeft een intense verbondenheid!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *