Het succes van MAGGY’S is te danken aan de inzet van ongelooflijk veel mensen. Daarom verdienen zij in ons verjaardags-jaar een spotlight-moment. Vandaag stellen we je voor aan Astrid van Gorp, styliste en event-organisator.

Hoe lang ken je Maggy?

“Alweer zeker 10 jaar. Ik had toen ook een agentschap en verkocht het merk Airfield. Ik zie nog haar knalgele busje staan op de parkeerplaats van het Confectiecentrum in Amsterdam. Maggy wilde Airfield heel graag in haar winkel. Ik vond dat toen niet zo passen. MAGGY’S was toen veel meer casual en een tikkie klassiek. Toch overtuigde ze mij, zoals alleen Maggy dat kan. Wel moesten we in het begin heel erg aan elkaar wennen. We hebben een soort natuurlijke frictie. Dat leidt soms tot pittige discussies. En juist dat vuur tussen ons, heeft ertoe geleid dat we nu zo’n hechte band hebben.”

Wat vind jij zo goed aan MAGGY’S?

“Wat ik echt reuze knap vind, is dat je de energie die Maggy zelf heeft, meteen voelt als je de winkel binnenstapt. Ze brengt haar kracht over op haar team en daar wil je als shopper gewoon bij horen. Eerlijk gezegd is het niet de winkel waar ik het vaakst koop, wel waar ik het liefst kom. Ik heb niet echt een makkelijke maat en het aanbod daarvan is beperkt. Dat zou wat mij betreft wel een verbeterpuntje zijn ;-), Haha.”

Jij verzorgt ook de styling van MAGGY’S shows, toch?

“Dat doe ik nu zo’n 6 jaar. En dat is een cadeau om te doen! Laatst hoorde ik Maggy tegen Anja zeggen: ‘Weet je nog dat wij vroeger dachten dat we dat beter konden, die shows stylen?’. Een mooi compliment. Voor die tijd had ik daar ook altijd discussies over met haar: een collectie inkopen is écht anders dan een modeshow stylen. Dat is een vak apart. Het leuke is dat Maggy dat dan ook direct toegeeft: als je met haar samenwerkt, laat ze jou in je waarde. En gelooft ze ook echt in jou en de toegevoegde waarde die je te bieden hebt.”

Kun je nog een leuke herinnering delen?

“Heb je even? Ik heb er ontelbaar veel. De laatste jubileumshow met het diner erbij had Maggy geen stem meer. Dat is natuurlijk verschrikkelijk! Zo’n show moet toch gepresenteerd worden en dat nam ik toen maar over. Liep ze de hele tijd achter me aan om aan te geven wat ik nog meer moest zeggen. Ik kon haar alleen echt niet verstaan. Dat was zó grappig. En die keer dat we de fotoshoot deden voor haar magazine. Een van de plekken waar we de foto’s maakten, was het zwembad van sportclub De Pelikaan. Op een gegeven moment zei ik: ‘Maggy, je moet gewoon het zwembad in worden gegooid’. Die kop die ze toen trok! Alsof ik gek was geworden. Onvergetelijk. ‘Okay’, zei ze. En tóch deed ze het. Dat vind ik ook zo leuk aan haar: dat ze altijd het randje opzoekt en in is voor een beetje gekkigheid.”

Wat wens je Maggy toe?

“Dat ze heel veel creativiteit blijft houden in haar werk. En dat ze met de winkel nog iets geks ernaast bedenkt. Iets wat aansluit bij de winkel en de merk-uitstraling die ze met haar Facebook, Instagram en blogs bereikt. Zodat MAGGY’S internationaler kan worden. Als mens wens ik haar gezondheid toe. Ik weet hoe belangrijk haar lijf voor haar is. En verder moet ze vooral blijven wie ze is: haar energieke, soms stuiterbollende gekke zelf.”

Maggy over Astrid:

“As is een heerlijk mens; ongecompliceerd en oprecht; ik weet wat ik aan haar heb. Haar liefde voor ons vak is bijzonder en inspirerend.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *