Het is zondag… En ik zit aan de grote tafel – mijn favoriete plek in huis – met tig tijdschriften, trendreports en mijn notitieblok. Een drukke werkweek voor de boeg met als centraal middelpunt de modeshows. Onze jongste schuift bij me aan, terwijl de oudste aan het gamen is. “Wat ben je aan het doen, mam?”, vraagt hij, terwijl ik aan het bladeren en schrijven ben. “Ik heb deze week de modeshow, Geert. En ik check of ik alle rondes goed heb ingedeeld en of ik niets vergeten ben. “Vind je je werk leuk, mam?” “Ja Geert, écht, ik heb het allerleukste werk van de hele wereld. Maar ik vind het ook jammer dat ik deze week weinig bij jullie kan zijn. Dan mis ik jullie en dat vind ik echt niet leuk.” “Dat snap ik wel mam… Das echt niet erg, want wij weten dat je hard moet werken als je het goed wilt doen.” Ik blader door en overdenk wat hij zojuist tegen me zei.
Dan begint onze oudste zich met het gesprek te bemoeien. “Ik vind het eigenlijk superleuk voor je dat je zo’n leuke baan hebt. Je doet wat je het allerliefste wilt doen en daar word je blij van. En als jij blij bent, dan worden wij daar ook weer blij van. En weet je mam, die week redden wij heus wel hoor, ook al zien we je weinig. Trouwens, als we je missen, fietsen we gewoon naar de winkel. Misschien komen we ook wel even naar de modeshow kijken.” Ik smelt, mijn moederhart is trots. Wat zijn ze groot, zelfstandig, en bovenal wat heerlijk dat ze de kunst verstaan om dingen te versimpelen. Ik probeer ze mee te geven dat alles in het leven mogelijk is. Dat je je dromen kunt bereiken door er in te geloven en er hard voor te werken. En dat niets in het leven zomaar vanzelf aan komt waaien. Je best doen en daar hoort soms ook bij dat het niet zo leuk is…
Inmiddels zitten we samen aan tafel en bladeren in de tijdschriften. Ze vragen wat ik mooi vind, wat ik lelijk vind, wat hip is en of ik dat ook zelf zal dragen. Mijn mannengezin, met zoveel gevoel en met zoveel interesse en betrokkenheid in dat wat ik doe… Ik voel me rijk en ga met frisse moed en een glimlach op mijn gezicht verder. Deze week wordt een mooie week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *