Je ontvangt een uitnodiging voor een bruiloft. Paniek en blij zijn wisselen elkaar af! Ik ben dan altijd heel erg blij. Wat je waarschijnlijk niet weet, is dat ik naast mijn werk bij MAGGY’S buitengewoon ambtenaar burgelijke stand ben. Dus ik mag wel zeggen: “Wedding is mijn passie!”

Vanaf de eerste mail van het bruidspaar tot en met de trouwceremonie is het voor mij een feestje.

Bijdragen aan deze mooiste dag is altijd een wens van mij geweest. Anderhalf jaar geleden is die wens voor mij in vervulling gegaan; in de praktijk is het nog veel leuker dan ik had gedacht! Ik ben er trots op mijn stempel te mogen drukken op het daadwerkelijke ja-woord.

Feest altijd fijn, maar wat te dragen?

MAGGY’S mooimakers zijn de reddende ‘engelen’ en proberen altijd met je mee te denken. Na besproken te hebben wat, hoe en waar het feest is, gaan we samen op zoek naar een passende outfit.

Met ons advies dragen wij graag bij aan de feestvreugde!

Natuurlijk houden wij bij wat bij welke bruiloft gedragen wordt (in een bruiloftsboek, ja echt die hebben we). Zo proberen wij te voorkomen dat een gast hetzelfde draagt op hetzelfde feest! En geven we je advies over panty’s, want voor een feestelijke gelegenheid horen we altijd een panty te dragen (ja, zelfs al heb je bruine benen). Met zomer panty’s van slechts 9 denier geef je je benen als het ware een sun-kissed look!

Nu al benieuwd naar wat do’s en dont’s? Lees dan snel verder. Maak er een mooi feest van en vergeet vooral niet te shinen.

Liefs, Rita

White
Vermijd wit, creme of welke tint wit dan ook, tenzij het door het bruidspaar expliciet gevraagd wordt! Normaliter is wit niet de kleur voor vrouwelijke gasten om te dragen op een bruiloft. De bruid draagt op deze dag de lichtste kleur!

Overdressed
De bruid en bruidegom zijn het stralende middelpunt van de dag. Als bruidsmoeder of daggast wil je er prachtig uitzien, probeer alleen nooit de bruid te overrulen. Zij is de ‘prinses’ die dag, laat haar stralen.

Dresscode
Staat er een dresscode op de uitnodiging, houd je daar dan zoveel mogelijk aan, het is de wens van het bruidspaar en het is hun dag. Is er ook een kerkelijke inzegening, zorg dan dat je niet te bloot bent, dit wordt vaak gewaardeerd.

Dress like a lady
Volgens de statistieken is een bruiloft DE place to be om een nieuwe liefde tegen het lijf te lopen! Je wilt er dan natuurlijk voor de gelegenheid sexy uitzien, maar draag een geschikte jurk die niet te kort is zodat je kan blijven bukken. Blijf altijd een lady!

Mismatch
Op de uitnodiging staat de locatie. Let daarbij goed op voor de keuze van de juiste schoenen. Op je manolo’s door de blubber ploegen is niet okay, zonde van je hakken en oh, zo niet charmant! Pas je outfit aan, aan de locatie van de bruiloft, een beachwedding vraagt een andere outfit als bijvoorbeeld een traditionele bruiloft.

Luxury girl
Draag luxe materialen, geen katoenen jurkje. Dit is lekker naar kantoor maar niet zo feestelijk. Een bruiloft vraagt om exclusiviteit en luxe materialen. Draag bijvoorbeeld chiffon, zijde of satijn, dan heb je een luxe uitstraling en gepast voor de gelegenheid!

Time
Draag nooit een horloge bij je party outfit, tijdens een feest hoor je niet op de tijd te letten. Tenzij je ceremoniemeester bent, die let natuurlijk overal op! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *