Het is warm in Nederland, heerlijk mijn favoriete seizoen staat voor de deur.

Op insta en facebook barsten de discussies over ‘kleedgedrag’ los. En stiekem moet ik er wel een beetje om grinniken.

Ik volg de blog van Furrow die een discussie start over korte rokjes – wanneer kan dat wel en echt niet meer. Ik ken die vraag als geen ander. Elke dag hebben wij in onze winkel te maken met de vraag; kan dit nog? En als ik heel eerlijk ben snap ik de vraag wel.

Hoe warmer het wordt, hoe minder we dragen en des te meer lichaam is er zichtbaar.

Mijn team en ik gaan echt niet zeggen dit mag wel of dat kan echt niet meer, dat is aan jou. Maar ik zit zelf ook een beetje ‘in between’. Net niet te oud (althans dat denk ik) en net niet meer jong (al vind ik dat stiekem zelf nog wel).

Ken je de uitdrukking “van achteren lyceum en van voren museum”…nou dat een beetje.

Laatst stond er een festival op de agenda met mijn lieve vriendinnen. En ja een festival outfit ….das best een stylingdingetje. Je wilt je aanpassen aan ‘de dresscode’ (“voor zover die er is op een festival”) en daar hoort echt een hippe short bij. Stond me echt superleuk, styling was ok en niemand die zich om zou draaien en zal denken “moet je haar zien”. En toch, toch deed ik het niet. Ik vind een short prima op mijn favoriete camping in Italië, maar niet in Nederland. Waarom niet? Kweet niet: ik vind dat het styisher, vrouwelijker en verzorgder mag. Er is genoeg keuze. Je kunt er in de zomer net zo stijlvol uitzien als in de winter is mijn motto. Waarom moet je je zomers zogenaamd gemakkelijker kleden dan in de winter.

Juist in de zomer vraagt je outfit om meer aandacht.

Zijn je armen niet meer “je van het”? Zorg voor een mooi shirt met mouwtje, zijn je knieën niet meer optimaal? Nou en; de roklengte over de knie is juist hip. En wat te denken van de keuze in dunne palazzo pantalons? En zo kan ik uren doorschrijven. Maar ik ga het niet doen. Ik heb besloten dat iedereen zelf moet weten wat voor jou stylish is. Kijk kritisch in de spiegel. Voel jij je goed in die short; trek ‘m aan en shine! Twijfel je? Niet doen, die twijfel is van je gezicht af te lezen!!

Doe wat bij je past maar doe vooral waar je in kunt stralen.

Liefs,

Maggy

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *