Afgelopen week werd ons nieuwe kabinet beëdigd. Naar mijn mening met té weinig vrouwen… máar, de vrouwen die op het bordes stonden: WOW! Stuk voor stuk straalden ze lef uit. En dat kwam ook door hun outfits. Want wat een power outfits zag ik! Geen saaie, ‘veilige’ mantelpakjes of jurken in cliché kleuren (zwart, donkergrijs, donkerblauw) zoals we zo vaak zien in publieke functies.

Nee. Deze vrouwen lieten zien dat ze juist uitgesproken keuzes maken als het om hun outfits gaat.

Zo maakten de vrouwelijke ministers allemaal een statement door voor een outfit te kiezen dat hun persoonlijkheid versterkt. Kijkend naar de fantastische jurken en ensembles die ze aan hadden, weet ik zeker dat dit powervrouwen zijn. Het vraagt namelijk lef om op het bordes te staan in een uitgesproken outfit, wetende dat het hele land meekijkt – en erover meepraat.

En het vraagt ook zelfverzekerdheid om ook nog eens je vrouwelijkheid te omarmen door voor jurken en rokken te kiezen. I love it!

Zo droeg Ank Bijleveld van het CDA een knalgele top met bijpassende rok. Daar werd van alles over gevonden. Het enige wat ik dacht, was: yes, zij durft! En neemt een statement in. I love it!

Ook Sigrid Kaag van D66 toonde zich een powervrouw anno nu: een eenvoudige jurk qua vorm en belijning, maar dan die bloemenprint: ge-wel-dig. En oh zo modisch! Wel had ze van mij iets meer aandacht mogen besteden aan haar schoenkeuze. Zwarte pumps zijn natuurlijk altijd goed, maar het had iets verrassender gekund.

Vice-premier Carola Schouten van de Christenunie had ook een jurk aan met een print. En wat voor 1: een prachtige paisley in een verrassende kleurcombi: wijnrood, felblauw en rood. Wat zag dat er fantastisch uit op de rode loper.

De andere kopvrouw van D66, Ingrid van Engelshoven, maakte vooral een statement door te gaan voor een knalrode jurk. Zo’n rood waar je niet omheen kunt. Als dat geen boodschap is?! Wat ik er vooral zo gaaf aan vindt, is dat ze door voor die kleur rood te kiezen, haar mood nog eens versterkte.

Alles in haar straalde uit: ik voel me goed en dat mag de hele wereld weten.

Cora van Nieuwenhuizen van de VVD had een fantastische jurk aan in een waanzinnig kobaltblauw. Het silhouet, met plooien die onder de taille lopen, was verrassend mooi. Door verder te kiezen voor knalrode lippen, matching nagellak en hakken in dezelfde blauwe kleur, zag ze er niet alleen super vrouwelijk uit, maar ook heel strijdlustig.

Last but not least, was ook het outfit van vice-premier Kajsa Ollongren opvallend. De print, de overslag, de wijde rok, hoge hals, strik in de taille en het materiaal: een dikke 10. Ook toonde ze lef door haar jurk af te stylen met zwarte, suède laarzen tot over de knie en hak. Ik ken haar niet persoonlijk maar durf te wedden dat ze veel van mode houdt en haar eigen touch geeft aan haar outfits.

Stuk voor stuk straalden onze vrouwelijke ministers allemaal lef uit.

Onderstreepten ze hun vrouw zijn én hun persoonlijkheid. Daar kan ik toch zo van genieten. Het fijne is, dat we jou bij Maggy’s maar wat graag laten zien en voelen wat outfits met jou doen. En vooral ook hoe geweldig jurken toch wel niet zijn!

Liefs Maggy

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *