Annelies

Annelies

“Het gezicht van iemand die in de spiegel ziet wat een top outfit kan doen: onbetaalbaar!”

Annelies maakt al 10 jaar lang deel uit van MAGGY’S team. Hoewel zij na het behalen van haar mbo-diploma mode en kleding niet zeker wist of ze wel wilde werken in een modezaak, bestaat daar nu geen enkele twijfel over. “Ik voel me hier als een vis in het water.”

Wat maakt jou blij in je werk?
“Het gezicht van iemand die de paskamer uit loopt en in de spiegel ziet wat een top outfit met haar doet: dat is onbetaalbaar.”

Wat is jouw manier van adviseren?
“Ik ben sterk in collectioneren. Ik heb snel helder wat iemand graag wil en schakel dan snel naar onze collectie. Als ik dan eenmaal bezig ben, laat ik zien hoe je met verschillende basisstukken steeds weer tot verrassende draagmomenten kunt komen. Door mijn enthousiasme krijg ik klanten vaak mee in dat blijde gevoel dat dan ontstaat.”

Wat betekent mode volgens jou?
“Met mode kun je laten zien wie je bent en hoe je je voelt. Als je de juiste kleding draagt, kun je er heel blij van worden. Dat ervaar ik ook altijd als ik met onze klanten bezig ben.”

Welke mooimaak-tip zou jij graag geven?
“Een trend klakkeloos volgen omdat het wordt voorgeschreven door de bladen? Dat kun je beter niet doen. Kies liever een trend die past bij jou en wat jij fijn vindt om te dragen. Ik zou adviseren om elk seizoen in hele goede basics te investeren. Van daaruit werk je dan naar je eigen modestijl, die je dan aanvult met trendgevoeliger items.”