Gerrie

Gerrie

Zoek de balans tussen wat ‘in de mode is’ en wat je stijl is en bij je past’. Het mooie van mode is dat het evolueert en nooit stilstaat.

Gerrie is al jaren een bekend gezicht van MAGGY’S in haar rol als mooimaker. Ook is zij verantwoordelijk voor de visual merchandising: de presentaties van outfits in de winkel. “Mode zit in mijn bloed. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Dat ik elke dag met mode en met mensen om mag gaan, maakt van mij dan ook een blij mens.”

Wat maakt jou blij in je werk?
“Dat ik elke dag bezig mag zijn met mode en met mensen. Ik heb het leuk met onze klanten, met ons team van mooimakers en met Maggy. Ik word erdoor geïnspireerd en het geeft me voldoening.”

Wat is jouw manier van adviseren?
“Ik ben een no-nonsense type. Geef oprecht en eerlijk advies. En ben pas tevreden als ik het gevoel heb dat je als klant echt blij bent met je outfit. Ik ben ook van het observeren en analyseren: vang lichaamstaal snel op en weet daar dan vaak het juiste antwoord op te geven.”

Wat betekent mode volgens jou?
“Mode is verweven in mijn leven. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Dat klinkt eigenlijk belachelijk, maar het is echt zo. Dat heb ik altijd al gehad en is door mijn werk bij MAGGY’S verder ontwikkeld. Het mooie van mode is dat er altijd vernieuwing in zit. Het evolueert en staat nooit stil. Ondanks die vernieuwing heb je vaak wel een bepaalde modestijl en die verandert minder hevig. Het is de kunst om daarin de balans te zoeken: de balans tussen wat ‘in de mode is’ en wat je stijl is en bij je past.”

Welke mooimaak-tip zou jij graag geven?
“Kijk vooral of de vorm van een kledingstuk past bij jouw lichaam en lichaamsbouw. Wat doet een vorm voor je? Maakt het ‘jou’ mooier? Ga jij erdoor stralen? Of is het alleen maar een mooie jurk of een leuk pak. Anders gezegd: jij zorgt ervoor dat je outfit rockt. Andersom niet. Kies dus niet een item omdat het de trend is, maar omdat de kleur, het dessin en de vorm bij jou persoonlijkheid passen en bij jouw bouw. Als dat klopt, voel en zie je dat meteen. Dan heb je je ‘shine-moment’ te pakken.”