Parels vissen of schatgraven
Inhoud

“Waarom koop je de merken die je koopt? En hoe kom je tot die keuzes?” Zomaar twee vragen die me vaak gesteld worden. Geen vragen waar ik zomaar een pasklaar antwoord op heb. Keuzes maak ik bijna altijd op mijn gevoel. En waar komt dat gevoel dan vandaan? Ik vertel je hoe we bij MAGGY’S tot onze keuzes komen.

Na de trainingen van de trendwatchers ga ik met een boodschappenbriefje naar alle beurzen.

Op mijn boodschappenbriefje staat wat ik absoluut in mijn winkel moet hebben. Ik heb het dan over items, niet over merken. Als blijkt dat onze eigen merken net dat ene artikel wat we willen niet heeft, dan gaan we zoeken. Parels vissen noem ik dat, of schatgraven. Heerlijk om te doen! We werken nooit standaard onze merkenlijstjes af. Elk merk moet elk seizoen weer zijn best doen om bij MAGGY’S te mogen hangen. Gaan ze niet mee met de trends of hebben ze net niet die WOW-factor waar ik in geloof? Dan kopen we het niet in. Klaar, duidelijk.

Onze keuzes werden altijd gemaakt op basis van mode.

Maar daar is de afgelopen seizoenen verandering in gekomen. We nemen nu ook bewust merken op die hoog op de modeladder staan. Soms net iets duurder, soms net té duur. De reden hiervan is dat ik geloof in uniek zijn. Ik ben ervan overtuigd dat elke klant af en toe iets bijzonders wilt kopen, wat niet zomaar overal te vinden is. Die merken zijn niet alleen exclusiever maar staan ook garant voor een hoge kwaliteit, duurzame productie en eerlijke materialen.

Voor de komende jaren geloof ik in ‘consuminderen’.

Minder artikelen kopen, maar wel artikelen die van betere kwaliteit zijn. En dus veel langer meegaan, ook langer ‘in de mode zijn’. Je merkt bij hele goedkope merken dat de kwaliteit vaak lager is waardoor je het sneller weg moet gooien. Ik ben er van overtuigd dat we met ons allen naar een andere ‘koop’cultuur gaan. We worden ons steeds meer bewust van wat we kopen.

Soms kiezen we een merk omdat het mijn eigen stijl is.

Zo kozen we dit seizoen voor Humanoid. Een exclusief merk, niet op elke hoek van de straat te koop. En heel erg mijn eigen smaak, sporty-chique, gekleed nonchalant. Alles gemaakt van eerlijke materialen, comfortabel, no-nonsense, duurzaam en zomer en winter te combineren.

We staan altijd open voor nieuwe tips. En ik vind het heerlijk als je jouw smaak met me deelt.

Zomaar even antwoord op de vraag: waarom koop je wat je koopt? Denk jij er ook eens over na? Vertel me gerust wat jouw favoriete merken zijn en wat voor merken je graag in onze winkel zou willen zien.
LOVE, Maggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *