Zo bloot mogelijk?

Heerlijk hoor, die warme zomerdagen. Maar wat trek je aan als het zo warm is? De meeste vrouwen denken: hoe bloter, hoe koeler. Ik ga gewoon zo bloot mogelijk de straat op.

Best een logische gedachte. Maar wel eentje die mijn modehart de afgelopen weken regelmatig liet huilen. Zoveel vrouwen lopen in blote tops en jurkjes die absoluut niet flatteren!

En bovendien: zo bloot mogelijk is niet eens de beste oplossing. Je krijgt het juist warmer als de zon direct op je huid komt. Je blote lijf warmt dan namelijk veel meer op dan wanneer je een luchtige outfit aan hebt.

Tijdens mijn zomerinkoop zoek ik daarom naar outfits waar je een hele zomer mee kunt flaneren in de zon. Outfits in waarin jij er stylish uitziet én waarmee je je hoofd koel houdt. Zelfs tijdens een hittegolf. 

Wil jij ook zo’n outfit? Let dan op materiaal, kleur én pasvorm. Hieronder vind je mijn tips om een mooie outfit te kiezen waarin je kunt shinen zonder te smelten.

Kies voor verkoelende materialen

Dat een leren rokje of een wollen trui niet de beste keuze zijn op een warme zomerdag, hoef ik je vast niet te vertellen. En als je één keer een synthetisch jurkje hebt gedragen tijdens een hittegolf, doe je dat ook vast niet nog eens

Welke materialen brengen dan wél verkoeling? Deze drie sowieso:

1. Katoen

Katoen is een van mijn favoriete materialen bij warm weer. De stof staat bekend om het ademende effect en vangt nauwelijks hitte op. Ideaal om je koel te houden op warme dagen! Nog een mooie bijkomstigheid: katoen trekt vocht weg, waardoor je minder kans hebt op vervelende zweetplekken. Een katoenen top mag dus absoluut niet in je zomergarderobe ontbreken.

2. Linnen

Ook linnen is een echte zomerstof. Het laat lucht door en neemt vocht op. Dat maakt linnen misschien wel de meest koele stof op dit lijstje. Het wordt niet voor niets veel gebruikt voor heren- en damespakken. Kun je ook lekker luchtig naar kantoor!

(Maar Maggy, het kreukt zo! Ja, klopt. Je moet het meestal wél even strijken. Daar zijn overigens ook andere foefjes voor. Als je bij ons een linnen outfit koopt, delen we die allemaal met je!)

3. Zijde

Niet goedkoop, wel heerlijk verkoelend! Luxe zijden kledingstukken voelen zijdezacht op je huid, en ze geven je een lekker zwierig gevoel. Let wel op dat je geen synthetische namaakzijde koopt: dan verschijnen binnen no time overal zweetplekken.

Kies een coole kleur

Je hoort vaak dat witte en lichte kleding koeler is dan zwarte of blauwe kledingstukken. Maar da’s niet per se waar! 

Ja, donkere kleuren absorberen meer warmte dan lichte kleuren. Een wit shirt geeft meer verkoeling omdat het licht van wit de zon weerkaatst. En ook kleding met andere heldere kleuren houden warmte tegen. Maar geloof me: een heerlijk linnen of katoenen item in zwart draagt óók luchtig!

In onze winkel vind je dus zeker niet alleen lichte outfits voor de zomer. Kom gewoon eens langs en laat je dan verrassen!

Kies de juiste pasvorm 

Een strakke jurk staat misschien heel elegant, maar bij tropische temperaturen raad ik het je niet aan. Doordat de stof strak om je lijf valt, plakt het al snel tegen je lichaam aan. Hallo zweetplekken! 

Doe jezelf een plezier en laat je strakke kleding op warme dagen lekker in de kast liggen. Kies liever voor wijde en luchtige items om zo koel mogelijk op pad te gaan.

Nieuwe kleding beschermt beter

Dit klinkt misschien als een verkooppraatje, maar het is echt waar: nieuwe kleding biedt betere bescherming dan oude! Dus als je nog een excuus zoekt om nieuwe kleding te kopen… alsjeblieft 😉

Ligt jouw kast nu vol met korte broeken, jurkjes met spaghettibandjes en zo bloot mogelijke tops? En vul je je zomergarderobe graag aan met outfits waarin je trots door de straten en langs de terrassen kunt flaneren? Kom dan gezellig bij ons langs voor eerlijk advies en de koelste (en coolste) zomeroutfits!

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *