Voor alles is een tijd, zeg ik een tikkie weemoedig.

En de tijd van kamperen met mijn jongens is nu officieel voorbij. Ze gaan dit jaar voor het eerst niet meer mee. Om te voorkomen dat we dit jaar met z’n tweetjes op een camping gaan zitten treuren, gooien de man en ik de vakantie dit jaar over een compleet andere boeg.

Dit jaar staat er een lekker luxe verwenvakantie op het program. Da’s dus echt niet wat ik gewend ben. En ja, het lijkt me heerlijk! Maar eerlijk: ik vind het ook spannend. Als je leest waaróm ik het spannend vind, ga je waarschijnlijk hard lachen.

Het fijne aan kamperen vond ik namelijk dat ik niet zoveel hoefde na te denken over mijn outfits. Een paar mooie bikini’s en badpakken, een short en een paar jurkjes voor als we uit eten gingen. Dit jaar moet ik ineens goed nadenken: wat neem ik mee?

Jazeker, ook Maggy heeft inpakstress 😅

Herkenbaar? Lees dan deze inpaktips. Zo smokkel je zonder al te veel moeite (en koffers 😉) een complete zomergarderobe mee naar je vakantiebestemming: 

Tip 1: Kies handige combinaties

Kiezen is lastig, maar wel nodig. Stop niet klakkeloos allemaal kleding in je koffer ‘voor de zekerheid’. Wedden dat je sommige items dan nooit uit je koffer komen? Die pumps ‘voor als je in een luxe restaurant’ gaat eten of die mooie laarsjes ‘voor als het een dag ineens koud is’. Laat al die twijfelgevallen maar lekker thuis! Maak in plaats daarvan slimme keuzes:

  1. Kies van alle soorten onderstukken die je hebt één item. Dus 1 korte broek, 1 lange broek, 1 rok en 1 jurk. Datzelfde geldt voor je warme kleding: 1 sweater en 1 vestje is meer dan genoeg (als je tenminste naar een warm land gaat).
  2. Probeer met elk onderstuk minimaal drie verschillende bovenstukken te combineren. Draag je witte broek dus de ene keer nonchalant in combinatie met een T-shirt, de volgende dag met een mooie blouse erop en op dag 3 met een luchtig topje. Zo heb je drie dagen één broek aan en voelt het toch totaal anders.
  3. Vraag je bij elk kledingstuk af: hoe groot is de kans is dat ik dit ga dragen deze vakantie? Bij twijfel leg je het item apart. Is er nog plek over in je koffer? Alleen als er plek over is in je over, doe je er wat laatste kledingstukken bij uit deze twijfelhoek.
  4. Zorg dat alle kleding die je meeneemt met elkaar matcht. Maak thuis al setjes en ja, daar komt-ie weer: 3 bovenstukken op 1 onderstuk, verschillende schoenen erbij en je hebt 3 verschillende looks en toch weinig bagage.
  5. Stop op een uni-jurk of jumpsuit in je koffer. Die zijn makkelijk op verschillende manieren te combineren met mooie accessoires, een goede shawl of je favoriete denim jasje.
  6. Sport je op vakantie? Met een leuke doorknoopblouse tover je die sportlegging en sporttop ’s avonds in 10 seconden om in een stylish setje waar je zelfverzekerd mee over de boulevard kunt flaneren.

 Tip 2: Slim inpakken

Slim inpakken heeft niet alleen te maken met wat je meeneemt, maar ook met hoe je je koffer inpakt. Hoe leg je je kleding neer? Met deze 6 tips pak je je koffer zo efficiënt mogelijk in:

  1. Pak van zwaar naar licht. Dus doe je jeans en vestje voor ‘s avonds onderin en leg je hemdjes en ondergoed bovenop.
  2. Doe je ondergoed en zwemkleding in een apart (was)zakje. Dan blijft het netjes bij elkaar.
  3. Stop schoenen en toiletartikelen in een plastic zak. Zo bescherm je de rest van je kleding tegen vlekken.
  4. Trek je zwaarste schoenen aan en stop lichte slippertjes juist in je koffer.
  5. Wikkel sieraden in keukenpapier zodat ze niet beschadigen, en stop ze in een stevig plastic bakje.
  6. Gaat je koffer in het bagageruim? Koop een sticker met ‘breekbaar’ en plak die op je koffer, dan komt jouw koffer als eerste op de bagageband.

Heb jij al genoeg kledingstukken in je kast die je lekker met elkaar kunt combineren? Of kun je nog wel een paar goede basisstukken en makkelijk te matchen mooie tops, shirts en accessoires gebruiken? Kom gezellig bij ons langs. Onze rekken hangen vol met de mooiste zomeroutfits en we adviseren je graag hoe je alles het beste kunt mixen & matchen.

Kom lekker langs of maak een afspraak

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *